Linux Help! Any Linux experts here?

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by MatthewLTL, Mar 4, 2015.

  1. MatthewLTL macrumors 68000

    MatthewLTL

    Joined:
    Jan 22, 2015
    Location:
    Rochester, MN
    #1
    I have a issue with my Install of LinuxMint 17.1 on my DELL Inspiron 1420. When using chrome to browse YouTube the screen dies. It just goes black and the computer locks up and I have to hold the power button down and reboot. Any Idea what this means?
     
  2. lowendlinux Contributor

    lowendlinux

    Joined:
    Sep 24, 2014
    Location:
    North Country (way upstate NY)
    #2
    Have you looked at your logs??
     
  3. MatthewLTL, Mar 5, 2015
    Last edited: Mar 5, 2015

    MatthewLTL thread starter macrumors 68000

    MatthewLTL

    Joined:
    Jan 22, 2015
    Location:
    Rochester, MN
    #3
    I don't know where those are. I know enough about linux to use terminal and the system but thats about it

    EDIT: Why was my thread moved? this thread is not related to Macs at all
     
  4. lowendlinux Contributor

    lowendlinux

    Joined:
    Sep 24, 2014
    Location:
    North Country (way upstate NY)
    #4
    If you know how to use the terminal then you know how to look at the logs. So check out the logs.
     
  5. 556fmjoe macrumors 65816

    Joined:
    Apr 19, 2014
    #5
    Is this on Chrome or Chromium? What happens if you try YouTube with Firefox with the Flash plugin enabled/disabled? Any core dumps generated?
     
  6. kschendel macrumors 6502a

    Joined:
    Dec 9, 2014
    #6
    Sounds like it might be crashing the X server. See if there's anything useful in /var/log/Xorg.0.log. You can also try "dmesg" (you might have to be root), and poke around in /var/log to see if there is anything else in there that tells you something.

    If you have another machine networked to that one, can you ssh to the machine before/after the black screen event? If X is dying or hanging, you should still have ssh access.
     
  7. MatthewLTL thread starter macrumors 68000

    MatthewLTL

    Joined:
    Jan 22, 2015
    Location:
    Rochester, MN
    #7
    I am using Google Chrome. Chromium acts the same way. Firefox DOES work for youtube just fine, however when you goto google.com/chrome on firefox firefox does the same thing.... i dont have flash installed so with Chromium and firefox it falls back to HTML5
     
  8. jhorsman macrumors newbie

    Joined:
    Mar 9, 2015
    #8

Share This Page