Lockinfo / Gruppled in 3.1 no longer working

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by hintofsilence, Sep 18, 2009.

  1. hintofsilence macrumors newbie

    hintofsilence

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Location:
    Salt Lake City, UT
    #1
    I've been working on a new custom theme based on the Lockinfo and Gruppled themes for the lockscreen. All was working beautifully with this, and I was able to write/modify/remove code and images to match the new theme.

    And then I updated to 3.1. Now, the lockscreen elements are not functioning properly. Any custom slider elements I've made show up just fine, but the "widgets" that show notifications for weather, mail, SMS, etc. are simply not there. Only the regular system wallpaper and the slider.

    Has anyone else encountered this issue? Thanks in advance.
     
  2. ViViDboarder macrumors 68040

    ViViDboarder

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Location:
    USA
    #2
    Works perfectly for me. I also don't use Winterboard though. I'm wondering if it's an issue with Winterboard because some others seem to have the problem.
     
  3. hintofsilence thread starter macrumors newbie

    hintofsilence

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Location:
    Salt Lake City, UT
    #3
    It looks like I've found a workaround. Previously, my directory structure looked something like this... In / , I had Icons/ , Dock.png, PageX.png, Bundles/ , etc.

    Inside the /Bundles/ directory is where the LockInfo and Gruppled stuff was located. So I removed all of it from within this directory.

    Then, just so I could work and not risk breaking what was functioning, I set up a dummy theme to test with. I pasted all the LockInfo/Gruppled content into here (previously found in /Bundles/). I renamed lockinfo.html to LockBackground.html and then did a respring. Boom! The content was showing up, however, the StatusBar was no longer part of the code's equations.

    After a couple of small additions and modifications to the CSS, I was able to bring everything back into alignment, then repackaged as one unified theme.

    Everything is now working correctly. I hope this is helpful to anyone else out there who is experiencing similar issues. I suspect that it has something to do with the hooks Winterboard is using below the parent directory, which may be a new issue because of changes Apple's made in 3.1. But what do I know?
     
  4. hintofsilence thread starter macrumors newbie

    hintofsilence

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Location:
    Salt Lake City, UT
    #4
    Blergh.

    Ok, so I was only partially correct. Moving the lockinfo files into the parent directory and renaming lockinfo.html to LockBackground.html only partially resolves the issue...

    Using this method, the lockscreen shows up (instead of pure black with slider or default wallpaper and slider). The large clock and weather show up. But anything using notifications from the system (SMS, missed calls, new emails, etc.) are not updating or getting any results.

    I'm curious if Apple has somehow changed the way these APIs are accessed, and if so, if WinterBoard itself needs an update to address said changes. I'm sure there is a workaround, however, and would appreciate anyone's assistance or guidance on this.

    Thanks!
     
  5. ViViDboarder macrumors 68040

    ViViDboarder

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Location:
    USA
  6. ViViDboarder macrumors 68040

    ViViDboarder

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Location:
    USA
    #6
    I'm impatient. :p

    AAAAnyways...

    In your Library/Themes/Gruppled/Bundles/com.ashman.Lockinfo/ you should have:

    Code:
    css/
    Icon Sets/
    images/
    js/
    strings/
    weatherSources/
    config.js
    debug.js
    lockinfo.html
    That should be about it. This should work. If not you can try to remove Lockinfo and install again. I'd probably do this before trying what I wrote below.

    I do not use winterboard and if you would like to make it work using my method you can just take all those files, CUT them and then paste them directly into /Library/Lockinfo/.

    Then you can keep the theme in Winterboard to load the rest of the UI elements. But in a ditch effort pasting them right into the Lockinfo folder you'll just bypass Winterboard for the Lockinfo part of it.

    Good luck, let me know how it goes.
     
  7. hintofsilence thread starter macrumors newbie

    hintofsilence

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Location:
    Salt Lake City, UT
    #7
    Thanks, I'll try these and post results. I am using WinterBoard as the delivery vehicle, as I wanted something modular that could be disabled and/or replaced quickly if necessary.

    I'm totally open to the alternate method you've proposed, but the one drawback is that I wouldn't know how to make it an installable package via Cydia... Unfortunately, design and front-end web development is what I know most.

    Appreciate the information. Cheers!
     
  8. ViViDboarder macrumors 68040

    ViViDboarder

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Location:
    USA
    #8
    I never made it installable through Cydia when I did my Non-Winterboard version. Infact my LockInfo is completely independent of Cydia. :p

    If you do just the part that I wrote before you could always backup your /Library/Lockinfo folder and your theme so that you can switch back and forth (respring between of course) to mess around. :D

    Actually... I may take my LockInfo (No Winterboard) and try to package it as a .deb for Cydia. :D It seems that it's fairly popular but just a little daunting because you have to do some Terminal work. Also, a lot of people use Gruppled and it's the only theme I've installed it for as of yet.
     
  9. hintofsilence thread starter macrumors newbie

    hintofsilence

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Location:
    Salt Lake City, UT
    #9
    So when I SSH into the phone, go to the root directory, then to Library, there is no folder named Lockinfo that I can see... Is there somewhere else I should look?

    Also, remember I'm on OS 3.1...
     
  10. dhlizard macrumors G4

    dhlizard

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Location:
    The Jailbreak Community
    #10
    Not sure why Lockscreen themes are not working for some. After my JB to 3.1, they came right back as soon as I ssh'ed the theme back.
     
  11. ViViDboarder macrumors 68040

    ViViDboarder

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Location:
    USA
    #11
    As am I... It should be /Library/LockInfo/

    If it's not there your Lockinfo isn't installed correctly.
     
  12. hintofsilence thread starter macrumors newbie

    hintofsilence

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Location:
    Salt Lake City, UT
    #12
    Perhaps you're right... However, a search on Cydia yields no results for plain old LockInfo. <strike>Is there a specific repo I need?</strike> Sorry to be a pest, I'm still kind of a noob on some of these things.

    I'll try this again. Thanks for all your time and patience. :)
     
  13. ViViDboarder macrumors 68040

    ViViDboarder

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Location:
    USA
    #13
    assuming you found the repo :D

    http://david.ashman.com/beta/
     
  14. hintofsilence thread starter macrumors newbie

    hintofsilence

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Location:
    Salt Lake City, UT
    #14
    It's working perfectly now. :D

    It would seem I had a bad install of LockInfo, as the app was installed but the directory did not exist, and I know for certain I never removed it (I had no previous knowledge of its existence and don't go arbitrarily deleting stuff from my device).

    Anyway... All appears to be well. A few more minor code tweaks, a few more icons generated and it'll be ready to go. I don't want to push something on people that can't be verified to work for me. Again, I really appreciate your patience and information on this issue. You've been very helpful. \m/
     
  15. ViViDboarder macrumors 68040

    ViViDboarder

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Location:
    USA
    #15
    Good to hear it's all working! I really like Gruppled LockInfo. :D I just wish I could get it working with Appigo Todo Lite! I've been working on that lately.
     
  16. hintofsilence thread starter macrumors newbie

    hintofsilence

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Location:
    Salt Lake City, UT
    #16
    So as I mentioned, the lockinfo notifications are working. However, I do have one small residual issue, and it's starting to frustrate me to no end.

    At the bottom of the lock screen, behind where the slider is, I can see the system wallpaper, not the image defined in #background. I've set the width/height manually, and to no avail. Using a transparent Dock, and the Dock shouldn't even be visible from the lockscreen anyway.

    I reloaded the original Gruppled Lockinfo and Gruppled Art to see if they behaved the same way, and they do indeed. It would seem the HTML and CSS doesn't want to have any control over this, and I've also confirmed that the slider background is just a transparent image (for testing).

    Any thoughts? I can post a screenshot to show you what I mean if that helps.

    Edit: I feel like an idiot, turns out LockInfo has its own preference pane in Settings. By turning on the expand option, it then stretched the image all the way down. From there, I simply had to make a couple of tiny adjustments to the CSS. I'll be sure to document ALL of the things I've encountered when I'm ready to release, which again, should be really soon. It's about 95% done. Thanks!
     
  17. UngratefulNinja macrumors 68000

    UngratefulNinja

    Joined:
    May 9, 2009
    Location:
    Pennsylvania
    #17
    Can someone who did NOT update their lockscreen info to the latest version this month upload a copy for me? I upgraded today (I just never learn to leave things be when I have them set up perfectly :mad:) and for some reason, the new lockscreen v. 1.0.70 is just sending my iphone into a constant restart/safe mode loop. I've emailed the dev my syslog, but I miss my lockscreen info :( Anyway, I know 1.0.69 works for me, so if anyone has this or earlier and can upload it for me, please post here or pm me. Thanks :)
     
  18. dhlizard macrumors G4

    dhlizard

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Location:
    The Jailbreak Community
    #18
    That's unfortunate, the new version works fine for me.

    It enables the calendars back into the LockInfo settings for one thing.
     
  19. UngratefulNinja macrumors 68000

    UngratefulNinja

    Joined:
    May 9, 2009
    Location:
    Pennsylvania
    #19
    I know, I'm so bummed. I shouldn't have updated to begin with because everything was working fine on mine! I just saw update and hit yes :(
     
  20. Fest macrumors newbie

    Joined:
    Feb 3, 2009
    #20
    Updated today to 1.0.70 and completely killed lockinfo and gruppled

    gruppled doesnt work at all, and lockino matte works but if i change any settings, it crashes on respring, then i have to unselect it from winterboard, respring, then again select it from winterboard


    extremely annoying
     
  21. UngratefulNinja macrumors 68000

    UngratefulNinja

    Joined:
    May 9, 2009
    Location:
    Pennsylvania
    #21
    That's EXACTLY what it's doing with mine (lockinfo matte). I was going to give Gruppled a shot but I'm not going to bother now. I guess I'll just wait for an update :( That sucks, this is my most used feature.
     
  22. Fest macrumors newbie

    Joined:
    Feb 3, 2009
    #22
    ^Same here, i loved my lockscreen oh well,

    apparently other people are having some issues too

    some are saying to make sure Native Rendering is off

    i have it off and it still has alot of problems, and gruppled doesnt load AT ALL

    im on 3.0 by the way
     
  23. UngratefulNinja macrumors 68000

    UngratefulNinja

    Joined:
    May 9, 2009
    Location:
    Pennsylvania
    #23
    Ok, he uploaded three different versions last night :) The newest one, 1.073 DOES work on mine with Matte. Except it won't work with my previous, custom version of Matte, but it does work with the generic version right from Cydia. So for now, I'll take that :) And on mine, when I first applied it in Winterboard, it restarted twice but then "took" fine. Hope that helps someone!
     
  24. dhlizard macrumors G4

    dhlizard

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Location:
    The Jailbreak Community
    #24
    Version 107.4 on Cydia, still works OK for me. Hope it fixes everyone's issues.
     
  25. UngratefulNinja macrumors 68000

    UngratefulNinja

    Joined:
    May 9, 2009
    Location:
    Pennsylvania
    #25
    Ok I went ahead and upgraded to 1.074 and now my matte theme IS working! I'm not upgrading anymore, I like my set up and I've learned my lesson :eek:
     

Share This Page