iPhone Lockscreen Camera Bug while Activator is Installed with TouchID?

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by tateu, Jan 23, 2014.

  1. tateu macrumors 6502

    Joined:
    Jan 27, 2012
    #1
    Sometimes, on my iPhone 5s with Activator installed and TouchID enabled, I have a problem opening the camera on the Lockscreen. The camera will slide open all the way to the top but, instead of the camera interface fully open, I get nothing but a blank screen with my wall paper. I can then press the sleep button to lock the phone or unlock the device with TouchID. I cannot slide to unlock with a pass code. This has happened when using the camera grabber and also when using the camera icon in control center while the phone is locked.

    When the error happens, I get the following two lines in my syslog:
    Jan 22 21:50:38 tateu-iPhone-5s SpringBoard[974] <Error>: __MKBAssertionFinalize: __MKBAssertionFinalize(0x17062c9e0)
    Jan 22 21:50:38 tateu-iPhone-5s SpringBoard[974] <Error>: MKBDeviceLockAssertion: MKBDeviceLockAssertion (asserttype:5032568 with error 1)

    To look for a possible cause of this problem, I disabled all mobile substrate tweaks by

    moving all dylib files from "/Library/MobileSubstrate/DynamicLibraries/" to "/Library/MobileSubstrate/_backup/"
    renaming "/usr/lib/libactivator.dylib" to "/usr/lib/libactivator.dylib.bak"
    renaming "/usr/lib/libflipswitch.dylib" to "/usr/lib/libflipswitch.dylib.bak"
    renaming "/usr/lib/libapplist.dylib" to "/usr/lib/libapplist.dylib.bak"
    renaming "/usr/lib/librocketbootstrap.dylib" to "/usr/lib/librocketbootstrap.dylib.bak"
    and then respringing.

    With all mobile substrate tweaks disabled, the problem does not occur.

    I then reenabled Activator, resprung, reset Activator to its default settings and resprung again. With Activator as my only enabled mobile substrate tweak, the problem occurs again.

    With all mobile substrate tweaks enabled and TouchID disabled, the problem does not occur.


    I found a way to reproduce the bug 100% of the time and also avoid it 100% of the time.

    To reproduce it on a 5s with TouchID enabled and Activator installed:
    1) Start with phone locked.
    2) Press the home or sleep button to wake the phone but do not unlock it with TouchID or a passcode.
    3) Open the lockscreen camera, either with the camera grabber or control center icon.
    4) With the lockscreen camera still open, unlock the phone with TouchID by touching one of your scanned fingers to the sensor.
    5) Press the sleep button to lock the phone again.
    6) Press the home or sleep button to wake the phone again but do not unlock it with TouchID or a passcode.
    7) Try to open the lockscreen camera, either with the camera grabber or control center icon. It will not open for me. I get nothing but a blank screen with my wall paper.
    8) From here, the most reliable way to get the lockscreen camera to work again is to press the sleep button to lock the phone and "slide to unlock" with my passcode.

    To avoid it on a 5s with TouchID enabled and Activator installed:
    1) Start with phone locked.
    2) Press the home or sleep button to wake the phone but do not unlock it with TouchID or a passcode.
    3) Open the lockscreen camera, either with the camera grabber or control center icon.
    4) Before unlocking the phone, close the camera, either by pressing the sleep button or the home button (with a non scanned finger).
    5) Once the camera is fully closed, you can unlock your phone with TouchID.

    Is this only me or does it happen to anyone else?
     
  2. tateu thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jan 27, 2012
    #2
    In case anyone was wondering...this has been fixed in Activator v1.8.4~beta4
     
  3. YrrchSebor, Feb 6, 2014
    Last edited: Feb 6, 2014

    YrrchSebor macrumors newbie

    Joined:
    Feb 2, 2014
    Location:
    Los Angeles
    #3
    I have touchiID enabled with Activator, I have touchID set to act like I pressed the home button. Sometimes when I am in the camera and activate touchID to get to home screen, the phone goes into safe mode. I have wondered if it has anything to do with having f.lux enabled as well, and the phone having to 're-flux' the display when returning home, but I am not sure.

    I have the latest version of Activator from Cydia... Is there another place I can get the beta you mention?

    Edit: I blacklisted Activator in the camera, so I will see if is till get the crash when exiting the camera sometimes...
     
  4. tateu thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jan 27, 2012
  5. YrrchSebor macrumors newbie

    Joined:
    Feb 2, 2014
    Location:
    Los Angeles
    #5
    i got it, thanks, and so far so good.
     

Share This Page