Logic Board Upgrading.

Discussion in 'MacBook Pro' started by Quad 2.5 G5 =), Jul 6, 2009.

  1. Quad 2.5 G5 =) macrumors 6502

    Joined:
    Mar 29, 2009
    #1
    If I got a first Gen 17" MBP, could I replace the logic board with the last gen (non unibody) logic board?
    Was the casing of the "classic" MBP unchanged from the first gen to the last generation?
     
  2. iLog.Genius macrumors 601

    iLog.Genius

    Joined:
    Feb 24, 2009
    Location:
    Toronto, Ontario
    #2
    Doubt it. Either it would be too big/small and even if you got the sizing ok, there's the problem with ports - does it have the same number of ports located at the same spots?
     
  3. Quad 2.5 G5 =) thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Mar 29, 2009
    #3
    It appears to have the same size and the same port locations, but I am wondering about AirPort & Bluetooth antennas and cooling systems.
    (the logic board would be from a Core 2 Duo 17" MBP).
     
  4. noodle654 macrumors 68020

    noodle654

    Joined:
    Jun 2, 2005
    Location:
    Never Ender
    #4
    Do not think this will work. If you are referring to the 17" Core Duo casing, a new 17" Core 2 Duo logic board will not fit. The Core duo lacks a firewire 800 port.
     
  5. iToaster macrumors 68000

    iToaster

    Joined:
    May 3, 2007
    Location:
    In front of my MacBook Pro
    #5
    Actually, that was only for the 15". OP, go check some disassembly sites and see if the connectors and screw locations are the same.
     

Share This Page