Logic Express 7 + 2 Firepods, Logic Express defaults to built in audio.

Discussion in 'Digital Audio' started by sycho, Oct 18, 2007.

  1. sycho macrumors 6502a

    sycho

    Joined:
    Oct 7, 2006
    #1
    Title pretty much says it all. I set up the 2 Firepods in MIDI Setup using Device Aggregate Device Setup and I have run the setup assistant in Logic Express for that new device, I select 12 inputs and 12 outputs.

    When Logic Express opens I get the message:

    "The previously selected audio interface is not available.
    The built-in audio inputs and outputs of the computer will be used instead for this session."

    I am able to output through the Firepods no problem in anything else, and I am able to record 16 channels in Audacity no problem.

    Does any one have any idea's or suggestions on how to get this issue resolved?
     
  2. quigleybc macrumors 68030

    quigleybc

    Joined:
    Jun 17, 2005
    Location:
    Beautiful Vancouver British Columbia, Canada
    #2
    hmmm

    i thought the Firepod was 10 channels max?

    anyway, i use one firepod with Logic E and now Logic 8 Pro and it's really simple...

    Not sure why it's giving you trouble...I just go to prefs-> audio and set the built in to the Presonus Firepod. Core Audio will then restart and I have 10 in and 10 out.....

    I usually set it up in the system prefs-> sound ->input too....

    good luck:)
     
  3. sycho thread starter macrumors 6502a

    sycho

    Joined:
    Oct 7, 2006
    #3
    I have 2 firepods set up in OS X for 16in/16out.

    I have got it working now, I just had to play with the IO buffer in the CoreAudio settings in Logic Express.
     
  4. singlefinger macrumors newbie

    Joined:
    Aug 10, 2009
    #4
    How did you fix it?

    I'm having the same problem. Can you tell us exactly what fixed it? Or would it be different for each rig?
     

Share This Page