Logic Pro X + Zoom R16 + Yosemite

Discussion in 'Digital Audio' started by EnzoAmata, Dec 16, 2014.

  1. EnzoAmata macrumors regular

    EnzoAmata

    Joined:
    Dec 5, 2010
    #1
    I'm looking to use the Zoom R16 with Logic Pro X - v10.0.7 on Yosemite v10.10.1. I'm running this on a MacBook Pro (Retina, 13-Inch, Mid 2014) Base Model.

    I've found other information about using the Zoom R16 with Logic Pro X as an interface.

    Logic Pro X > Control Surfaces > Setup > New > Mackie Designs - Mackie Control - Logic Control
    Ctrl Click - Mackie Mixing Desk Icon > Show/Hide Inspector > Output Port and Input Port set to ZOOM_R16_R24

    This makes the Zoom R16 work with Logic Pro X but I've had a few kernel panic screens in Yosemite when recording. I was wondering if there was a more official way of hooking up the Zoom R16 with Logic Pro X just to eliminate the possibility that it's the Mackie Control Interface that's acting up, or is it a more broad problem with Logic Pro X not being updated for Yosemite?
     
  2. ChrisA macrumors G4

    Joined:
    Jan 5, 2006
    Location:
    Redondo Beach, California
    #2
    Sorry I can't help with that as your post was the first time I heard about the R16. For $400 it seem like a great deal. One question is "Are the preamps any good" is there noticeable self noise and how much gain is there available?
     
  3. EnzoAmata thread starter macrumors regular

    EnzoAmata

    Joined:
    Dec 5, 2010
    #3
    Specs for the R16 are here: http://www.zoom.co.jp/products/r16/spec/
     
  4. triglyph macrumors newbie

    Joined:
    Mar 5, 2011
    #4
     
  5. triglyph macrumors newbie

    Joined:
    Mar 5, 2011
    #5
    I tried it. Kinda, sorta worked, but not well. So poorly that I ended up selling the Zoom. Anybody know what used (i.e. affordable) control surfaces would work with Logic Pro X on new Mac Pro and Yosemite?
     

Share This Page