Losing network signal w/Airport

Discussion in 'Mac Accessories' started by Deniseinfl, Jul 28, 2007.

  1. Deniseinfl macrumors member

    Joined:
    Jun 8, 2007
    #1
    Hi: I have DSL connected to an Airport & usually my Macbook Pro connects well; however, periodically (several times a day) the MBP drops the network signal even though the Airport's green light is on and the modem is working. Is there anything I can do to stop this. To fix it, I often have to reboot the MBP numerous times & sometimes that doesn't even work. Thanks much for any advice.
     
  2. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #2
    If you unplug the modem and AirPort from the wall for thirty seconds and then plug them back in, does it then work? Are there other machines on the network? What sort of apps are you using that relate to the internet connection? :)
     
  3. Deniseinfl thread starter macrumors member

    Joined:
    Jun 8, 2007
    #3
    Thanks

    Hi -- Thanks for your reply. I am using Safari for my browser. I haven't tried unplugging the modem & Airport, but have tried turning the modem on & off again. That doesn't seem to help.
     
  4. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #4
    Leave it for thirty seconds before turning it on again. I get the same troubles sometimes and this has always helped unless the service is actually down. Of course, the modem is acting as my router. The AirPort may be acting as your router in which case unplugging that for thirty seconds might be better.
     
  5. Deniseinfl thread starter macrumors member

    Joined:
    Jun 8, 2007
    #5
    Thanks again

    Will give that a shot. Thanks much.
     

Share This Page