Losing signal with FM Trasnmitter

Discussion in 'iPhone Accessories' started by Biggin587, Feb 16, 2012.

  1. Biggin587 macrumors newbie

    Joined:
    Dec 27, 2011
    #1
    So I bought an FM Transmitter for my iphone 4s. The first couple of times I used it without any issues. Now (a couple days later). When I dock my iPhone to the Transmitter and start up Pandora the iphone begins to loose signal bars. It will eventually go from 3G to Edge then to the little sircle icon. If I unplug the iPhone the service will go back to 3G. What gives? This makes no sense to me....Any help would be appreciated...Thanks
     
  2. kicko macrumors 65816

    Joined:
    Aug 26, 2008
    #2
    does this happen when your moving? or sitting in the driveway? does Pandora ever lose signal enough to stop playing music?
     
  3. Biggin587 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 27, 2011
    #3
    Yes both moving and sitting and yes it does lose the connection all together. Also if I didn't mention, I have AT&T as my provider. It's very odd. I will put it in the transmitter and it will go from full bars with 3G to no bars. Not sure if the transmitter is causing interference with the cell service or what? Thanks for the reply. :)
     
  4. takeshi74 macrumors 601

    Joined:
    Feb 9, 2011
    #4
    Your OP seems to indicate that's the issue. If you lose coverage everytime you connect and regain it every time you disconnect then the only thing you can do is not used the modulator. Try looking into an aftermarket wired interface for your car.
     
  5. lordofthereef macrumors G5

    lordofthereef

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Location:
    Boston, MA
    #5
    Are you able to return the transmitter for another one? That's what I would try first, especially since you are reporting that it worked fine for you for a few day sand the problem has only now begun.
     

Share This Page