Loud Speaker + headset speaker work, mic does not

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by mensafool, Jun 12, 2009.

  1. mensafool macrumors newbie

    Joined:
    Jun 12, 2009
    #1
    Hello all-
    By some miracle, my phone came back to life after a washing machine attack. I let it dry out for 3 months and it is ALMOST back to life. It holds a charge and almost everything works. The loud speaker on the bottom works, the usb syncs the phone, but I cannot for the life of me get the microphone to work. I've reseeded the #4 cable like 10 times but nothing seems to get it to work. Do you think the mic is shot or what? what is an easy test for this? Also, I assume that ribbon 3 has nothing to do with the mic and just links to the headset speaker?

    Thank you all!
     
  2. mensafool thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 12, 2009
    #2
    Looked at the mic

    The mic looks fine and all the solder looks fine too, any tips would be appreciated, should I just replace the entire board and mic or is there an easy way to test this mic? I hope its not an on board female connection 4 issue, that will cause me to waste a lot of money. Does anyone know what else ribbon 4 controls?
     
  3. mensafool thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 12, 2009
    #3
    Also, the home button, attenae, loud speaker and USB all work

    Also, the home button, attenae, loud speaker and USB all work. this leaves a faulty mic right?
     
  4. mensafool thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 12, 2009
    #4
    just bought a new mic, the other one looks corroded

    I looked at the back of the other mic and the capacitors looked corroded, if its not the mic oh well $8.
     

Share This Page