Mac 4.1 not seeing SSD (Help)

Discussion in 'Mac Pro' started by Tazdaman, Mar 7, 2012.

  1. Tazdaman macrumors newbie

    Joined:
    Jun 17, 2007
    #1
    Hi All,

    I purchased a SSD drive for my Mac pro, plugged it into the spare SATA port under the optical drive. I then removed my old startup disk and turned my Mac on ready to Install Snow Leopard.
    I get to the screen where it asks where I would like to install the OS but it does not show me the SSD drive. It shows my other drives but not the SSD. Any idea on what I am doing wrong as I thought I did all the research I needed to before purchasing the items. My SSD is OCZ VTX3-25SAT3-120G Vertex 120GB SATA 2.5 inch SSD which says Interface: SATA 6Gbps / Backwards Compatible 3Gbps.

    Thanks
     
  2. wonderspark macrumors 68030

    wonderspark

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Location:
    Oregon
    #2
    Gotta format and make bootable first. Open Disk Utility and set it up there as Mac OS Extended (Journaled).
     
  3. Tazdaman thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 17, 2007
    #3
    Thank you! Slap my own head!

    If I were to put my OLD Harddrive back in Bay 1 which one would OS would start up the SSD or the Sata? I am a little scared to do so in case there is a conflict of some sorts.
     
  4. wonderspark macrumors 68030

    wonderspark

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Location:
    Oregon
    #4
    It will choose whichever is listed under System Preferences>Startup Disk. No conflicts to worry about.

    ----------

    I use my old 640GB as my backup clone. Whenever I pop it into my Voyager Q dock, it just loads up and looks exactly like the boot disk. I have SuperDuper! set to clone it whenever it connects, so every so often, I connect it and let it clone... particularly before an update. Then I don't clone it again until everything is known to be working right. Very handy!
     

Share This Page