Mac Address Clone ?

Discussion in 'iMac' started by sage1, Aug 26, 2009.

  1. sage1 macrumors newbie

    Joined:
    May 25, 2009
    #1
    I wanted a second cable modem in the house to run off of our Charter ISP. I know wi-fi is easier but I want a wired system.

    Presently I rent a cable modem from Charter and I thought that if I bought my own they would activate. Well they did, but they also turned off the original modem that I rent from them. Does anyone know if it's possible to clone the mac address from one modem to another. The one I bought is a Linksys CM100 and the rental is an Ambit. Thx
     
  2. r.j.s Moderator emeritus

    r.j.s

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Location:
    Texas
    #2
    Clone the MAC address, and use them at the same time? No.

    Use one modem, but buy a 4 port wired switch. It will solve your problem.
     
  3. rafamundez macrumors newbie

    Joined:
    Jan 25, 2010
    Location:
    Wisconsin
    #3
    I have essentially the same question EXCEPT I don't want to use them at the same time.

    Basically, long story short is that my parents say I use the internet too much at night blah blah blah so they disconnect it at night. So I just bought a Motorola Surfboard cable modem and I want to clone the MAC address from my downstairs cable modem so that when my parents pull the plug on the downstairs modem, I can just plug in mine upstairs and connect to the internet.

    Please help me!!!
     
  4. The General macrumors 601

    Joined:
    Jul 7, 2006
  5. rafamundez macrumors newbie

    Joined:
    Jan 25, 2010
    Location:
    Wisconsin
    #5
    I only want to use 1 modem so all I basically want to do is clone the MAC address to use my new modem instead of the old one. so another router is not what i need actually
     

Share This Page