Mac graphics seem to have messed up? :(

Discussion in 'macOS' started by mpt-matthew, Apr 12, 2012.

  1. mpt-matthew macrumors regular

    Joined:
    Aug 11, 2010
    #1
    This has been happening for a while. But originally i only seemed to notice it when using my external apple cinema display.

    Certain icons seem to not always display correctly.
    For example, the volume icon that pops up when you change volume.

    Sometimes it's normal. Sometimes it's dark purple. Sometimes its dark purple then flashes white before it disappears.
    Currently it's white, then goes black before it disappears.

    It seems to change every time i restart.

    Other things do strange things, but aren't at the moment.
    E.g. the application icons for each application window in mission control.
    Sometimes these are very dark, or just show white noise (????)


    I have no idea what is going on.
    Any advice would be appreciated. :confused:
     
  2. drorpheus macrumors regular

    Joined:
    Nov 20, 2010
    #2
    sounds like the video card/gpu is going bad, i had a graphics card go bad and the pinwheel on the start up screen turned into a pink box with a barely visible pinwheel that never animated. Does everything else like video or other things work or is it just the icons that are goofy?
     
  3. mpt-matthew thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 11, 2010
    #3
    Everything else seems to work fine.
    I just think it's some icons.

    What did you do to resolve the problem.
    Pretty sure if I take it into apple; either it will work just fine, or they will tell me to reinstall my OS (which i can't be bothered to do for a pretty icon).
     
  4. mpt-matthew thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 11, 2010
    #4
  5. tfalves macrumors newbie

    Joined:
    Jan 22, 2011
    #5
    Try to change the color profile of the external monitor, it happens sometimes.
     

Share This Page