mac issues

Discussion in 'iMac' started by modeman, Sep 8, 2014.

  1. modeman macrumors newbie

    modeman

    Joined:
    Sep 6, 2014
    Location:
    Receptionist
    #1
    I've recently bought and added new memory but its not recognising it is there something else i need to do
     
  2. Samuelsan2001 macrumors 604

    Joined:
    Oct 24, 2013
    #2
    Make sure it's seated properly

    I macs are notorius for being a very tight RAM socket that can take some real pressure to get the RAM seated properly.
     
  3. modeman thread starter macrumors newbie

    modeman

    Joined:
    Sep 6, 2014
    Location:
    Receptionist
    #3
    Cheers I'll give that a try

    It did go in easy and I did think "that's it ?" It does seem to be at the same level as the other one but I'll try that thanks
     
  4. rkaufmann87 macrumors 68000

    rkaufmann87

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Location:
    Folsom, CA
    #4
    The issue is likely incorrect RAM. Return the RAM you bought and buy from either Crucial (outside the USA) or OWC (www.macsales.com).

    iMacs are fussy when it comes to RAM, it must be high quality and in many circumstances perfectly specified.
     

Share This Page