Mac Mail: New Mail Sound

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by super tomtendo, Sep 2, 2009.

  1. super tomtendo macrumors 6502a

    super tomtendo

    Joined:
    Aug 29, 2009
    Location:
    Florida
    #1
    It seems the my Mail app never makes the new message received chime, unless the mail app is on top and the active window.

    Does anyone else experience this? Anyone have advice or something that may help?

    Yes - I have it checked to play the chime in pref.
     
  2. joekix macrumors 6502

    joekix

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Location:
    earth, long beach CA to be exact
    #2
    mine's hit or miss. sometimes it chimes and sometimes it doesn't. what's weird is on tiger, which i run on mt imac g4 it works perfectly. on leopard and sl, not so much.
     
  3. super tomtendo thread starter macrumors 6502a

    super tomtendo

    Joined:
    Aug 29, 2009
    Location:
    Florida
    #3
    Yeah, not sure why... If I have it checked under the app pref. why wouldn't it play the chime when I receive mail. It's quite annoying cause I will get an e-mail and not notice it.

    I usually only know that I have an e-mail cause my blackberry makes the noise, not the computer.
     
  4. swiftaw macrumors 603

    swiftaw

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Location:
    Omaha, NE, USA
    #4
    In Mail->Preferences->Accounts->Advanced do you have a checkbox labeled "Use IDLE command..."?

    Is it checked?

    If so, uncheck it. Then see if you still don't get the new mail sound.
     
  5. super tomtendo thread starter macrumors 6502a

    super tomtendo

    Joined:
    Aug 29, 2009
    Location:
    Florida
    #5
    Awesome. That worked! Weird that it was causing that.
    Thanks man. I really appreciate the help and quick response!
     
  6. SteveAbootman macrumors 6502a

    SteveAbootman

    Joined:
    May 12, 2008
    Location:
    USA
    #6
    Good suggestion swift. That should fix it for him

    Edit - apparently it did. Good stuff.
     

Share This Page