Mac Mini Server (2011) & Xcode development

Discussion in 'Mac mini' started by Buckeyes1995, Mar 27, 2012.

  1. Buckeyes1995 macrumors member

    Joined:
    Mar 4, 2011
    #1
    Hi all-

    I'm noticing some "strange" behavior when I try to compile and run pretty simple projects under Xcode 4.2. Sometimes hitting the 'run' button builds quickly and runs.. other times the beachball spins for about 5-10 seconds before it runs.

    Is this normal performance on the mac mini and/or xcode?

    I'm running my mini with an SSD and 16GB of RAM.

    thanks.
     
  2. seepel macrumors 6502

    seepel

    Joined:
    Dec 22, 2009
    #2
    I've had some odd (seemingly intermittent) behavior with XCode. Sometimes I just need to restart the thing. If restarting XCode doesn't help post back with some more details. Does the problem always happen when you do X, does the problem happen in all projects or just project Y?
     
  3. Poki macrumors 6502a

    Poki

    Joined:
    Mar 21, 2012
    #3
    It's definitely not the Mac Minis Performance. I got no problems running Xcode with not too complicated projects on my 3 year old MacBook Pro. Just restart Xcode, this should solve the issue.
     
  4. throAU macrumors 601

    throAU

    Joined:
    Feb 13, 2012
    Location:
    Perth, Western Australia
    #4
    xcode 4.2 is a few versions old now. i know a couple of recent updates were stability/bug related.

    current version is 4.3.2 for lion... i'd try and update xcode to see if the problem continues.
     
  5. Buckeyes1995 thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 4, 2011
    #5
    Thanks for the answers all.

    I updated to 4.3.2, but same issue. It seems that every THIRD attempt to "Run" results in a much slower start up time.. Xcode does nothing for 2-3 seconds then beach balls for 2-3 seconds. then runs.

    Any other ideas? I've rebooted, exited X-Code, restarted, etc.
     

Share This Page