mac os 10.6.2 breaks sound?

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by Melan, Nov 10, 2009.

  1. Melan macrumors regular

    Joined:
    Oct 7, 2007
    #1
    Hi all,
    has anyone had this problem? ever since i installed 10.6.2 sound has no longer worked on my computer. I've tried headphones and speakers but nothing. any idea what might have caused this/how to fix it?
    thanks in advance..
     
  2. t0mat0 macrumors 603

    t0mat0

    Joined:
    Aug 29, 2006
    Location:
    Home
    #2
    Do the audio controls show up on screen when you mute/unmute/turn up volume?
     
  3. r.j.s Moderator emeritus

    r.j.s

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Location:
    Texas
  4. Melan thread starter macrumors regular

    Joined:
    Oct 7, 2007
    #4
    heya, yeah the audio controls show up and can go up and down etc

    i'm using a macbook 2.2ghz from early 2008
     
  5. flatfoot macrumors 65816

    Joined:
    Aug 11, 2009
    #5
    Go to the sound prefs and select your desired output.
    Was messed up on my Mac Pro after the upgrade, too.
     
  6. Melan thread starter macrumors regular

    Joined:
    Oct 7, 2007
    #6
    Aha! Yes, thanks. I thought I checked there. It seems to have set itself 'soundflower'
     
  7. TheSpaz macrumors 604

    TheSpaz

    Joined:
    Jun 20, 2005
    #7
    If you're having trouble with Sound Effects or iChat, check this out.

    I found this in another thread and I thought I'd share. Thank you Southerndoc!
     
  8. Feek macrumors member

    Feek

    Joined:
    Nov 9, 2009
    #8
    It screwed up the sound output settings on my Mac Pro, but not my Macbook Pro. Odd.
     
  9. jive turkey macrumors 6502

    Joined:
    Mar 15, 2008
    #9
    I changed the output in system preferences, but I still do not have sound from my speakers. What the heck is going on? On Mac Pro 3,1

    Edit: Fixed it by unplugging the power source to the speakers and plugging it back in. I tried unplugging it from the back of the Mac first but did no good. Whatever, just glad it is working now.
     

Share This Page