Mac OS X Update...

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by JGDrummer, Feb 28, 2009.

  1. JGDrummer macrumors newbie

    Joined:
    Jun 27, 2008
    Location:
    California
    #1
    Hello.

    I have a 4GB iPhone unlocked and jailbroken.


    If I update my iMac to 10.5.6, will I still be able to enter my iPhone into DFU mode?

    I heard that this update doesn't allow the booting of an iPhone into DFU...


    Thanks

    -Jacob
     
  2. Tokiopop macrumors 68000

    Tokiopop

    Joined:
    Dec 6, 2008
    Location:
    West Yorkshire, UK
    #2
    10.5.6 = no no DFU mode :)

    A simple fix for this is to use a powered USB hub.
     
  3. ibookowner2 macrumors regular

    ibookowner2

    Joined:
    Mar 29, 2005
    #3
    ...or just save your money and use the team dev fix. its really easy.
     
  4. ppc750fx macrumors 65816

    Joined:
    Aug 20, 2008
    #4
    Replacing the kexts with the 10.5.5 ones tends to cause a number of unexpected results.
     
  5. Rusalka macrumors regular

    Rusalka

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Location:
    Northern Virginia
    #5
    Thats why you change them back when you're done.
     
  6. Tokiopop macrumors 68000

    Tokiopop

    Joined:
    Dec 6, 2008
    Location:
    West Yorkshire, UK
    #6
    Keep swapping files around, or get a nice convenient USB hub you'll be sure to use again. Hmm... :rolleyes:
     
  7. lavrishevo macrumors 68000

    lavrishevo

    Joined:
    Jan 9, 2007
    Location:
    NJ
    #7
    This DFU problem in 10.5.6 is not universal. My wife's iMac from early 08 and my MBP Core duo have no problems entering DFU mode. This update must only affect certain hardware used in new models.
     
  8. Nermal Moderator

    Nermal

    Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    New Zealand
    #8
    Yeah, it appears to be a bug in the latest USB driver for certain hardware. It's not deliberate as DFU mode is an official troubleshooting function.
     
  9. Four20 macrumors 6502a

    Four20

    Joined:
    Sep 22, 2007
    #9
    you should already have a usb hub anyways :p


    I have a 7 port hub with 4 usb spots on the laptop itself, and all of them are used(hah!)
     
  10. JGDrummer thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 27, 2008
    Location:
    California
    #10
    Well, I do. It's just not powered. It's some crappy HP one.
     
  11. Moi un Mouton macrumors 68000

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Location:
    Bracknell UK
    #11
  12. psywzrd macrumors 68030

    Joined:
    Feb 6, 2008
    #12
    Is this process easily reversible? I did it in order to update my jailbroken 3G to 2.2.1 and one of my ipods wouldn't work with my Mac after I did it.
     
  13. Moi un Mouton macrumors 68000

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Location:
    Bracknell UK
    #13
    I believe so, the process backed up the original files to a folder on your desktop.

    If you replace the two kext files in the folder where the automator programme sits with the two from the backup and run the app again, you'll get back the originals - after a restart.
     

Share This Page