Mac Pro 1.1 90-100% CPU usage?

Discussion in 'Mac Pro' started by rr212, Sep 18, 2015.

  1. rr212 macrumors newbie

    Joined:
    Sep 10, 2015
    #1
    Hi,

    I have a Mac Pro 1.1 with the following specs

    - 250 Samsung SSD
    - 13GB Memory
    - Radeon R9 270X 2GB card - Cinema Display 27"
    - Nvidia 7300GT OEM card - use this for bootscreen.
    - Windows 7

    I recently installed Windows 7 (I don't have OSX installed at all) and noting my CPU usage is at 90% - 100% all the time, its a new copy of Windows 7, so it can't be a virus?

    Any idea?
     
  2. Gav2k macrumors G3

    Gav2k

    Joined:
    Jul 24, 2009
    #2
    Have you looked to see what process is causing the usage figure to be so high?
     
  3. IowaLynn macrumors 6502a

    IowaLynn

    Joined:
    Feb 22, 2015
    #3
    Mixing AMD and Nvidia? 7300GT is long out of date. This is "out of box" or you installed ____ ?

    13GB - get rid of the 2 x 512MB FBDIMM, and you have 64-bit Pro? 32-bit = 1.9GB memory only
     
  4. sonamo macrumors newbie

    Joined:
    Jan 23, 2014
    #4
    Hmm... well did you install the Bootcamp drivers!?
     
  5. orph macrumors 6502a

    Joined:
    Dec 12, 2005
    Location:
    UK
    #5
    have you downloaded any torrents or touched to the internet in windows if so it may be a virus or something :p

    look at running process and see what is using 90-100% cpu then google the name

    do you have any protection ? Microsoft security essentials is free and what i use
     

Share This Page