Mac Pro 1.1 and Sapphire Radeon HD 6870

Discussion in 'Mac Pro' started by TheNuutti8, Oct 8, 2014.

  1. TheNuutti8, Oct 8, 2014
    Last edited: Oct 8, 2014

    TheNuutti8 macrumors newbie

    Joined:
    Oct 8, 2014
    Location:
    Salo, Finland
    #1
    Hello!

    I bought a Radeon 6870. How can I flash the Mac Bios for the card? My mac pro is a Late 2006 model and it has the EFI32. I need the boot screen because of my Boot Camp setup, which doesn't have really a support for changin the boot partition. Also I can only use my Mac Pro for the flashing process. How can I do it?

    Other possiblity would be, that if someone could give me his/her boot camp x64 menu panel from windows side... [EDIT]


    Nuutti

    Ps. Sorry for my not so good English, its not my main languane. :)
     
  2. MacVidCards Suspended

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Location:
    Hollywood, CA
    #2
    Not gonna happen.

    Netkas wrote 6870 efi, based on iMac and is 64bit, no way to see boot screens on 1,1 or 2,1.

    Flash a 4870 or 7950 for easy flash and boot screens. 7950 requires Tiamo boot mod to run 10.8.

    Research is your friend
     
  3. TheNuutti8, Oct 8, 2014
    Last edited: Oct 8, 2014

    TheNuutti8 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 8, 2014
    Location:
    Salo, Finland
    #3

    Well... I'll cancel my order and get a 7950... Ofc, its better GPU overall


    Shaisse... It cannot be canceled... :'( Can someone give me a hint, how can I get the windows side working with the new card? I haven't been able to install the Boot Camp manager, which controls the boot disk selection of EFI... or a link to a installation guide for Windows 8.1 Pro x64
     
  4. Tower-Union macrumors 6502

    Tower-Union

    Joined:
    May 6, 2009
    #4
    Are you able to get into the windows side right now? Can you select it in your OS X preferences and then boot into it?
     
  5. TheNuutti8 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 8, 2014
    Location:
    Salo, Finland
    #5
    Yes I can, 'cause the Sapphire isn't here at home yet. I'm currently running the stock x1900 XT.
     
  6. 666sheep macrumors 68040

    666sheep

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Location:
    Poland
    #6
    Have you tried Boot Champ? http://kainjow.com/
    It allows to boot Win once, next reeboot is in OS X.

    reFind is an option as well.
     
  7. TheNuutti8 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 8, 2014
    Location:
    Salo, Finland
    #7
    /

    Thanks for help. This will be my new way to boot into my Windows 8.1 x64, which was a painfull installation itself :D Does anyone else have that problem, that windows clock is 4h early but mac clock is on real time?
     
  8. 666sheep macrumors 68040

    666sheep

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Location:
    Poland
    #8
    Do you sync with any time server on Win? If so, check its settings.
     
  9. TheNuutti8 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 8, 2014
    Location:
    Salo, Finland
    #9
    It seems to fix for a boot when I update the info. It'll work now. Also I remember that some apps did'nt launch from mac side if using non mac gpu. How can I fix that, cause I would like to be able to do my everyday stuff on mac side...
     
  10. TheNuutti8 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 8, 2014
    Location:
    Salo, Finland
    #10
    Yeah... It seems like not all of the apps launch on Radeon 6870... Like GTA SA and GeekBench don't launch at all
     
  11. 666sheep macrumors 68040

    666sheep

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Location:
    Poland
    #11
    You can flash the card to make it fully compatible with your software. Some time ago I made EBC EFI for these cards and posted it on netkas forum. No bootscreen but I guess you can live without it ;)
     
  12. TheNuutti8 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 8, 2014
    Location:
    Salo, Finland
    #12
    OS X Mavericks already fixed the issue :)
     

Share This Page