Mac Pro 4.1 Error 4SNS/1/40000000: TN0D-127.739! (MCP Digital)!

Discussion in 'Mac Pro' started by leucomax, Jun 15, 2014.

  1. leucomax macrumors newbie

    Joined:
    Sep 20, 2013
    Location:
    Klagenfurt
    #1
    Hello community!
    Got a MacPro 4.1 which shows in the Apple hardware test the following error:

    4SNS/1/40000000: TN0D-127.739 !!! (MCP Digital) !!!

    Anybody who knows who to fix the problem? is it fixable by someone with good skills (me;-)

    Thanks

    Wolfgang
     
  2. ScottishCaptain macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 4, 2008
    #2
    TN0D is the temperature diode on the IOH controller. This is the chipset located on your CPU board (dual or single). You can check the thermal sensor cable (it's a two pin connector, has a black cable that snakes in/under the heatsink) and/or reseat it, but if that doesn't fix the problem then the controller chipset is probably on it's way out and you'd have to replace the entire CPU daugtercard.

    -SC
     
  3. leucomax thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 20, 2013
    Location:
    Klagenfurt
    #3
    Thanks for you fast reply!

    That´s what I suspected :-( Any idea to get a cheap dual-cpu board?

    Thanks

    Wolfgang
     
  4. mikeboss macrumors 65816

    mikeboss

    Joined:
    Aug 13, 2009
    Location:
    switzerland
    #4
  5. leucomax thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 20, 2013
    Location:
    Klagenfurt
    #5
    @mikeboss: Dankeschön ;-)

    Thanks a lot - will check on weekend - hopefully I´ll find some minutes ;-))

    Wolfgang
     
  6. leucomax thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 20, 2013
    Location:
    Klagenfurt
    #6
    Although it took much more than 1 weekend ;-) :cool:

    I´m glad to tell you that the problem is solved!
    Just a simple plastic clip.

    But ... I´ve another question.

    Anyone who knows where to get the plug which connects the bluetooth-module to the logic board? :apple:

    Got a new 4.0 BT + 802.11AC module - but it needs extra power on 4.1 and 5.1 Mac´s - the 3.1 is simple plug-and-play. Works flawless in mine.

    Thanks in advance

    Wolfgang
     

Share This Page