Mac Pro Desktop black screen after white apple logo

Discussion in 'Mac Pro' started by reese8220, Apr 11, 2011.

  1. reese8220 macrumors newbie

    Joined:
    Apr 11, 2011
    #1
    I have a mac pro desktop that has recently stopped working. I can turn it on, the white apple logo will appear, it will begin loading the OS, but when the loading is complete and I should see the login screen, the screen just goes black. I have tried everything;

    - swap out memory with known working sticks
    - PRAM reset
    - SMC reset
    - Graphics card swap
    - Pulled all hard drives
    - tried loading boot disk (load then blank screen)
    - etc etc

    If there is no boot drive, the usual question mark folder will appear, I can boot in verbose, but no errors or warnings appear, i can boot into single user mode, and browse directories, but no OS will load!

    Anyone seen this before? and can possibly help?
     
  2. bokdol macrumors 6502a

    bokdol

    Joined:
    Jul 23, 2002
    Location:
    VA
    #2
    do you have another mac? if you do. put your macpro into target disk mode and connect it to another mac and run disk utilities or use the cd's. see if that helps.
     
  3. ActionableMango macrumors 604

    ActionableMango

    Joined:
    Sep 21, 2010
    #3
    You've tried everything I can think of. At this point I'd take it in. Maybe bad power supply, CPU, or main board.
     
  4. reese8220 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 11, 2011
    #4
    I swapped the cpu's and psu as well, my guess is also the main board. it might be worth replacing, but its a 1,1 so its pretty old.
     
  5. gullySn0wCat macrumors 6502

    Joined:
    Dec 7, 2010
    #5
    Have you tried screen sharing? If you don't have that, push the volume buttons and see if they "pop". That would narrow it down to your gfx card.
     
  6. mrkdb415 macrumors newbie

    Joined:
    Feb 23, 2011
    #6
    I am also facing the same problem when I try to install MacOS x 10.6.6i on my Dell laptop. On booting, first apple logo appears and screen goes to black...

    Any solution on this yet :( ?
     

Share This Page