Mac Pro GPU Drivers/Issues [help please]

Discussion in 'Mac Pro' started by sputnikv, Mar 28, 2013.

  1. sputnikv macrumors 6502

    sputnikv

    Joined:
    Oct 3, 2009
    #1
    Hello there,

    My question pertains in part to the Mac Pro and in part to OSX and drivers. I upgraded my GPU with the newly released Mac Pro compatible Sapphire AMD Radeon HD 7950.

    Installed the drivers- running both on Windows and on Mac things ran great. Games I tested on both were defaulting to the highest possible graphic settings and my video and rendering applications were loving it.

    I then updated from 10.8.2 to 10.8.3... I can't definitively say if I started having issues immediately after, but at some point for sure, my Mac side's graphics became pitiful. Expose and core OS animations were being played out in 2 or 3 frames per second, websites would flicker. VLC could no longer play videos (audio was fine) and I receive errors stating something along the lines of there being no OpenGL acceleration. When I go over to my Windows side, there is no issue at all. I repaired permissions and noted that there were anomalies listed with AMD, however the problem persists.

    The system won't let me reinstall the drivers and I know of no way to uninstall them to then reinstall them- the installer closes after telling me the drivers are already installed with no other option.

    I don't know if the problem originates with the software update, but I have no other leads.

    OSX still identifies the card installed. I'm at a loss. I contacted apple and they said that they can't suggest anything (software support or otherwise) since I didn't purchase the card through their store..

    Thoughts would be great. I've had to look into the hackintosh community for answers, but I'm not comfortable resorting to their solutions before being able to clearly identify the problem.

    I have heard that reverting back to 10.8.2 (going to 10.8.0 and doing a combo update to 10.8.2) might resolve the issue, but since apple updates their App Store sold OS's, I cannot legally get anything less than 10.8.3 (Lion aside) from the store unless I keep pursuing apple support which are opposed to providing earlier versions.

    I could certainly pirate, it's not ideal.. As of now I was curious if any of you are able to identify the problem and if there's a fix other than doing an OS reinstall which isn't guaranteed. Perhaps a way to uninstall drivers and reinstall them? Perhaps there's a really simple issue somewhere I'm not looking?

    Thanks
     
  2. MacVidCards Suspended

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Location:
    Hollywood, CA
    #2
    Try some o fthe same tests Rob at barefeats did.

    If your scores are drastically lower, then you have a problem.

    As always, a "repair permissions" is always a good idea.

    Re-run the 10.8.3 update. repair again.
     

Share This Page