Mac Pro mid 2010 not boot

Discussion in 'Mac Pro' started by ldfa, Oct 29, 2018.

  1. ldfa macrumors newbie

    Joined:
    Oct 29, 2018
    #1
    Hello,

    My Mac Pro, crashed white screen and it's off while browsing a website. Since impossible to restart, black screen, no gong.

    I opened the Mac Pro, removed the hard drive, the DVD burner.
    After power on, the white led lights up, the fans turn.

    The red LED flash on the processor board (normal).

    The Diad Led button gives:

    PSU MWROK: orange
    5V STBY: green
    what seems normal to me.

    and

    SYS PG: green
    EFI DONE: off ...
    GPU OK: green

    This does not seem normal, the EFI firmware seems to detect a PB ....

    A help ? complementary manipulations?

    Thank you
     
  2. tsialex macrumors 601

    tsialex

    Joined:
    Jun 13, 2016
    Location:
    Brazil
    #2
    You can have a defective GPU or a corrupted BootROM. Do you have another GPU to test?

    Some Mac Pros from people here, six at least, got the BootROM corrupted around MP51.0087.B00. A corrupted/unbootable one has the exact symptoms you are having.
     
  3. ldfa thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 29, 2018
    #3
    Thanks tsialex

    If I remove the GPU board:

    SYS PG: green
    EFI DONE: off
    GPU OK: off

    I do not know if it is a normal behavior!
    I do not have another GPU board for test, perhaps I can put in a PC for test?

    For the BootRom firmware, is it possible to reflash? How I can do this ?

    Thanks
     
  4. ldfa thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 29, 2018
    #4
    Hello

    I solved the PB with reflash BootRom firmware:
    I put GPU and boot HD in the Mac Pro and push 5s on the PowerOn button. Waiting a few minutes and reboot automatically with Gong and video!

    Thanks for your support.
     

Share This Page

3 October 29, 2018