Mac pro, Possible to upgrade

Discussion in 'Mac Pro' started by Foray, Feb 7, 2011.

  1. Foray macrumors newbie

    Joined:
    Aug 1, 2010
    #1
    Hey, So i have a 2010 Mac pro , So i wonder if its possible to upgrade to the sandy bridge processor when it comes out to mac, or is it hard ?
     
  2. Hellhammer Moderator

    Hellhammer

    Staff Member

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Location:
    Finland
    #2
    Sandy Bridge uses different socket so not gonna work.
     
  3. Foray thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 1, 2010
    #3
    Aaah okey, So what will the diffrent speed be on the 2011 one vs the 2010 one?
     
  4. goMac macrumors 603

    Joined:
    Apr 15, 2004
    #4
    Not a huge amount. I wouldn't worry.
     
  5. Hellhammer Moderator

    Hellhammer

    Staff Member

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Location:
    Finland
    #5
    The chips aren't out yet so we don't know for sure.
     
  6. mdgm macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 2, 2010
    #6
    Whilst you can't upgrade to a Sandy Bridge processor there are still plenty of options for Westmere CPU upgrades that you can do to improve the performance of your machine.

    Do you have a single CPU in your Mac Pro or two?
     
  7. Foray thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 1, 2010
    #7
    I have One 3.2GHz Quad-Core Intel Xeon “Nehalem” That costed 400 dollar to add, so its a quadcore. and the computer costed all about 3k dollar to buy
     
  8. mdgm macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 2, 2010
    #8
    I guess you may not wish to upgrade now, but so long as it's a 2010 machine you should be able to put in e.g. a Westmere Hexacore 3.33Ghz down the track. The model number is mentioned in multiple threads on the forum.

    There's a faster hexacore coming soon as well.
     
  9. Foray thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 1, 2010

Share This Page