Mac Pro RAM Upgrade Fail =\

Discussion in 'Mac Pro' started by gr8gatzby, Apr 9, 2013.

  1. gr8gatzby macrumors member

    Joined:
    Jul 10, 2001
    Location:
    Charlotte, NC
    #1
    Mac Pro Tower. Attempting to add 2x2gb DDR2 FB sticks. RAM is not recognized in OS (factory 4gb). I added one stick to each RAM card. The current layout for each card is 2x1gb + 1X2gb. Do i need to add the the new RAM to a single card. Is there an installation order for fully buffered memory? Thanks.
     
  2. GraniteTheWolf macrumors 6502

    Joined:
    Mar 31, 2013
    Location:
    Wisconsin
    #2
    I believe the ram has to be installed in pairs on the same card? I have 4 sticks on 1 card and 2 sticks on the other and they all show up and work fine.

    The time it took you to make this thread you could have swapped the new sticks so you have 4 on 1 card and 2 on another just as I have mine. If it doesn't work after that, your new ram may be defective.
     
  3. gr8gatzby thread starter macrumors member

    Joined:
    Jul 10, 2001
    Location:
    Charlotte, NC
    #3
    Righto, put them both on the same card and i now have 8 jigawats of RAMs memory, and it took exactly 9.178365 * the time it took post this.

    Thanks.
     
  4. thekev macrumors 604

    thekev

    Joined:
    Aug 5, 2010
    #4
    So does that bring your mac pro up to 88 miles per hour?
     
  5. Tesselator macrumors 601

    Tesselator

    Joined:
    Jan 9, 2008
    Location:
    Japan

Share This Page