Mac & Sony HVR A1E

Discussion in 'Digital Video' started by Jamesl94, Jun 3, 2011.

  1. Jamesl94 macrumors regular

    Joined:
    Apr 8, 2009
    #1
    Hi guys, just got a Sony HVR A1E cam and shot some video, plugged it into my mac and nothing it coming up? (yes it's switched on and on play/edit)


    Any help? New to this all!





    James
     
  2. LethalWolfe macrumors G3

    LethalWolfe

    Joined:
    Jan 11, 2002
    Location:
    Los Angeles
    #2
    It's not going to pop up like an external drive. You have to have a video application open (iMovie, Final Cut, etc.,) to interface with the camera.


    Lethal
     
  3. Jamesl94 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Apr 8, 2009
    #3
    hey, thanks for the reply!


    Would something like iMovie be ok? If so, how would I get the footage off the camera?



    James
     
  4. steveOooo macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 30, 2008
    Location:
    UK
    #4
    its a tape - you need to 'capture' the tape

    its in hdv or dv

    hdv needs to be converted to pro ress - imovie will handle this when u plug it in

    its roughly 1gb per min for pro ress so make sure u pick an external drive to capture onto - and edit on this too.

    dv is 1gb per 5mins
     
  5. Jamesl94 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Apr 8, 2009
    #5
    Ahhhh, I see.


    How would I go about doing this? I.e, what do I open when in imovie etc?
     
  6. aarond12 macrumors 65816

    aarond12

    Joined:
    May 20, 2002
    Location:
    Dallas, TX USA
    #6

Share This Page