Macally 2.0 Webcam (Megacam) no longer working after bootcamp install?

Discussion in 'Mac Accessories' started by honeycombz, Mar 21, 2017.

  1. honeycombz macrumors 6502

    honeycombz

    Joined:
    Jul 6, 2013
    #1
    Hey, I'm running El Capitain and have been using this webcam for years...

    https://us.macally.com/products/MEGACAM

    Nothin special but does what I need. Anyhow, I installed bootcamp and it no longer works. It is showing up in system report as the following:

    Vimicro USB 2.0 PC Camera (Venus):



    Product ID: 0x3420

    Vendor ID: 0x0ac8 (Z-Star Microelectronics Corporation)

    Version: 1.00

    Speed: Up to 480 Mb/sec

    Manufacturer: Vimicro

    Location ID: 0xfd530000 / 6

    Current Available (mA): 1000

    Current Required (mA): 256

    Extra Operating Current (mA): 0

    I tried going into bootcamp to uninstall the driver but it didn't seem to help and macally support has been unresponsive. Any thoughts on how I could troubleshoot this?

    Thanks.
     
  2. honeycombz thread starter macrumors 6502

    honeycombz

    Joined:
    Jul 6, 2013
    #2
    These are the system logs that show up directly after connecting the camera:

    Code:
    Mar 22 14:22:40 MySSD VDCAssistant[4528]: AVFJPG_GetJPEGDecodeAvailability unsupported
    Mar 22 14:22:40 MySSD VDCAssistant[4528]: VDCAssistant:  Found a camera (0xfd2000000ac83420) , but was not able to start it up (0xe00002c0 -- (iokit/common) no such device)
    Mar 22 14:22:40 MySSD VDCAssistant[4528]: VDCAssistant::DeviceArrived  Got error (0xe00002c0), waiting to see if the device shows up again
    Mar 22 14:22:41 MySSD WindowServer[213]: send_datagram_available_ping: pid 247 failed to act on a ping it dequeued before timing out.
    Mar 22 14:23:02 --- last message repeated 1 time --- 
     

Share This Page