MacBook 4,1 Running Mountain Lion 10.8.4 NO SOUND!

Discussion in 'OS X Mountain Lion (10.8)' started by Oatsey1983, Apr 23, 2014.

  1. Oatsey1983 macrumors newbie

    Joined:
    Apr 23, 2014
    #1
    Hi,

    I'm new to Mac having been a windows user for 30 years. I recently bought a MacBook 4,1 which came with Leopard and 1gb ram as it was pretty cheap.

    I'm a developer and want to start playing around with Xcode.

    I've managed to get it running Mountain Lion using this guide (http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1404548&page=4)

    I've installed the graphics drivers from this link (http://swegen.blogspot.de/2011/07/bootefi-x64-patch-for-mac-os-x-lion-and.html ) using KextBeast and its stopped the flickering, crashing and youtube issues and seems to be running sweet.

    The only problem left which I cant for the life of me crack, is there is no sound other than the chime on startup.

    When I go to System preferences and sound the output tab shows 'No Output Devices found'

    In windows terms I'm certain its driver related and I'd normally use the likes of slim drivers to scan my hardware and install missing drivers but I've trawled the internet and cant get it working http://cdn.macrumors.com/vb/images/smilies/mad.gif

    I've tried:

    Restarting (always first try ;) )
    Copying the AppleHDA.kext from Lion
    Running Multibeast for graphics driver
    Running multiple terminal commands
    Reinstall of 10.8

    I have nothing on the machine to lose so I've tried anything.

    I've read loads of guides posts but nothing seems to work, can someone please help me?

    Heres my hardware overview:

    Model Name: MacBook
    Model Identifier: MacBook4,1
    Processor Name: Intel Core 2 Duo
    Processor Speed: 2.1 GHz
    Number of Processors: 1
    Total Number of Cores: 2
    L2 Cache: 3 MB
    Memory: 2 GB
    Bus Speed: 800 MHz
    Boot ROM Version: MB41.00C1.B00
    SMC Version (system): 1.31f1
    Serial Number (system): W88180ZE0P0
    Hardware UUID: 9FA631FF-4377-535D-A095-AE767C22B1A8
    Sudden Motion Sensor:
    State: Enabled

    Thanks
    Oatsey1983
     
  2. gpatpandp macrumors 6502

    gpatpandp

    Joined:
    Aug 16, 2010
    #2
    Try these...

    http://forums.macrumors.com/attachment.php?attachmentid=462845&d=1393544777
     

Share This Page