Macbook pro 13 won't run on battery help.

triplelucky

macrumors regular
Original poster
Sep 30, 2012
153
0
Tucson, Arizona, USA
I have a June 2009 MBP 13 that had a liquid spill. After cleanup it runs fine on AC but won't run on battery power.

On AC it with charge the battery correctly and the battery indicator led's on the side show full.

On battery power only the battery indicator led's on the side do not light.

If I remove the AC while running with charged battery installed it will die.

There is voltage to the logic board connector as well as other points on the board on only battery power however it won't run.

Any tech ideas would be appreciated.

Thanks
 

skitzogreg

macrumors 6502
Oct 31, 2007
311
5
Arkansas
I have a June 2009 MBP 13 that had a liquid spill. After cleanup it runs fine on AC but won't run on battery power.

On AC it with charge the battery correctly and the battery indicator led's on the side show full.

On battery power only the battery indicator led's on the side do not light.

If I remove the AC while running with charged battery installed it will die.

There is voltage to the logic board connector as well as other points on the board on only battery power however it won't run.

Any tech ideas would be appreciated.

Thanks
This is a very similar thread to the one below coincidentally on the main page. They're trying to solve that issue right now; you might want to try posting this question in the same thread. There's been quite a bit of activity in it.

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1472788
 

triplelucky

macrumors regular
Original poster
Sep 30, 2012
153
0
Tucson, Arizona, USA
Ok

I'll keep an eye on that other thread for any useful information.

In the meantime if anyone had an explanation of the circuit path or a diagram of how the battery power actually powers the system that would be helpful.

Thanks again.
 
Register on MacRumors! This sidebar will go away, and you'll see fewer ads.