Become a MacRumors Supporter for $50/year with no ads, ability to filter front page stories, and private forums.

swenak

macrumors member
Original poster
Feb 14, 2010
35
12
Hi,

is problem in this video normal? It is Macbook Pro 15" mid 2012 with 1440x900 display. I have information from repair shop, that it is OK and it is feature because of display weight. If this is OK, is same problem on antiglare 1680x1050 version? As I read, HiRes antiglare (that I can buy too) display is 50g lighter.

If someone have Macbook without this problem, can you make video and upload it to youtube?

Thanks.

Hi,

is problem in this video normal? It is Macbook Pro 15" mid 2012 with 1440x900 display. I have information from repair shop, that it is OK and it is feature because of display weight. If this is OK, is same problem on antiglare 1680x1050 version? As I read, HiRes antiglare (that I can buy too) display is 50g lighter.

If someone have Macbook without this problem, can you make video and upload it to youtube?

Thanks.

Judging from the video, your native language is some Slavic language. If I'm right, it looks like either Czech or Slovak, but definitely not Serbian/Croatian/Bosnian. I'll try to write with what little Czech I know.

Je normální, že displej je tuhý na prvním místě. Když je displej využit častěji (otevírání a zavírání), nebude to tak tuhý a bude hladká.

Thanks for answer in Czech language :) Macbook was new and in video, it was starting of tests, after few test, it falls faster. I have Retina 15" late 2013 too and it is without problems (but, display is lighter). Often I work, read and other in bed, or on sofa (Macbook is on knees) and display fall and I must still move display up and then it falls faster :-(

Thanks for answer in Czech language :) Macbook was new and in video, it was starting of tests, after few test, it falls faster. I have Retina 15" late 2013 too and it is without problems (but, display is lighter). Often I work, read and other in bed, or on sofa (Macbook is on knees) and display fall and I must still move display up and then it falls faster :-(

Umm...would you mind typing in Czech instead without translating it online? It's easier for me to understand if you write in Czech or Slovak.

Urcite muzu :)

Chtel jsem vlastne jen napsat, ze mi tato vlastnost (pokud to je vlastnost) hodne vadi, protoze kdyz pracuju s Macbookem v posteli, nebo na gauci, tak mi nekdy display "padne" a tim, ze ho stale napravuji do puvodni pozice, je pak padani rychlejsi (panty se vice uvolni). Na 15" Retine late 2013 je to v poradku (ta ma ale tensi a tedy i lehci display).

Proto mne zajima, jestli je toto opravdu vlastnost a pokud ano, jestli se stejne chova i verze s HiRes matnym displayem (ten je totiz o neco lehci a teoreticky by nemusel padat).

Pokud to vlastnost neni, tak by se mi hodio, kdyby to nekdo natocil na video, abych to mohl poslat do servisu.

Dekuji.

Urcite muzu :)

Chtel jsem vlastne jen napsat, ze mi tato vlastnost (pokud to je vlastnost) hodne vadi, protoze kdyz pracuju s Macbookem v posteli, nebo na gauci, tak mi nekdy display "padne" a tim, ze ho stale napravuji do puvodni pozice, je pak padani rychlejsi (panty se vice uvolni). Na 15" Retine late 2013 je to v poradku (ta ma ale tensi a tedy i lehci display).

Proto mne zajima, jestli je toto opravdu vlastnost a pokud ano, jestli se stejne chova i verze s HiRes matnym displayem (ten je totiz o neco lehci a teoreticky by nemusel padat).

Pokud to vlastnost neni, tak by se mi hodio, kdyby to nekdo natocil na video, abych to mohl poslat do servisu.

Dekuji.

Mám verzi antireflexní. I když je displej závěs již není tuhý, obrazovka neklesá dolů, když jsem umístit počítač pod úhlem.

Pokud je vaše obrazovka 1440x900, nemůžete upgradovat s antireflexní variantu. To je proto, že 1440x900 varianta používá jiný konektor na základní desce.

Oba lesklé a antireflexní varianta podílu na 1680x1050 obrazovce stejný konektor na základní desce.

Nechci měnit display, chci koupit Macbook s 1680x1050, jeden prodejce ho má skladem. Mohl bych poprosit o natočení videa? Moc by mi to pomohlo. Dekuji.

Moc děkuji, jste skvělý! Může ale poprosit o video, kde nakloníte klávesnici téměř kolmo na stůl? Protože když ležím a mám Macbook na kolenou, tak Macbook je více nakloněn. Moc děkuji!

A je možné to natočit? Abych to případně ukázal v servisu, když budou tvrdit, že to je vlastnost? Zde mé další video, z postele.

Macbook Pro 15" mid 2012 non-Retina weak hinge

Mám stejný názor, ale servis mi dal písemné vyjádení, že to je vlastnost. Macbook byl nový.

EDIT: Proto bych mel rad video, ktere bych jim ukazal.

Last edited:
No ked sa tu uz rozbehla diskusia v dobrom jazyku, tak mne sa zda, ze tie panty sa daju dotahovat, sice som toto konkretne nerobil, ale mal som uz par macbookov rozobratych a vyzeralo to, ze je tam moznost to korigovat, tak ako napriklad na trackpade tou jednou srubkou.

No ked sa tu uz rozbehla diskusia v dobrom jazyku, tak mne sa zda, ze tie panty sa daju dotahovat, sice som toto konkretne nerobil, ale mal som uz par macbookov rozobratych a vyzeralo to, ze je tam moznost to korigovat, tak ako napriklad na trackpade tou jednou srubkou.

Pritiahnut idu, ale len k telu Macbooku a na display, ale ich tuhost sa tym nemeni, aspon, co som zak videl fotky.

----------

I'd head up to an Apple store and have it checked up.

I dont have it now, I only plan to buy HiRes. Macbook from my video is back in store. And, we dont have Apple Store in our country, only premium partners:(

Video where the Macbook will be gradually tilted up perpendicular to the table. Thanks!

Děkuji! Jak je vidět, tak to dělá i HiRes. Tak to mně moc nepotěšilo. Budu muset promyslet, co dál. Děkuji za pomoc a ochotu!

Register on MacRumors! This sidebar will go away, and you'll see fewer ads.