Macbook Pro early 2011 becoming really slow

Discussion in 'MacBook Pro' started by monsow, Jul 4, 2012.

  1. monsow macrumors member

    Joined:
    Aug 29, 2011
    #1
    Hey guys.. My MBP is becoming really slow when I turn it on. After the desktop shows, it takes my MBP 1 minute to load the battery and audio icons at the menubar, at in the meantime I cannot use my MBP. Also when loading Safari, it takes way longer than it used to. I always keep my MBP clean, and everything is updated, so not sure why this is happening.

    I also tried to create a new user, as someone suggested it, but it didn't work :(

    If anyone has any ideas, let me know please. Thanks.
     
  2. Mr MM macrumors 65816

    Mr MM

    Joined:
    Jun 29, 2011
  3. Macman45 macrumors demi-god

    Macman45

    Joined:
    Jul 29, 2011
    Location:
    Somewhere Back In The Long Ago
    #3
    Try a permissions repair and a PRAM re set from disk utility. Step by step

    http://support.apple.com/kb/HT1379


    And permissions repair


    http://support.apple.com/kb/HT1452


    If these fail to correct your issue, a backup and re install as suggested may help.
     
  4. cookiesnfooty macrumors 6502

    cookiesnfooty

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Location:
    Harrogate
    #4
    This definitely.

    Also have you attempted to repair the disc and also repair permissions?

    I would also suggest upgrading to an SSD as you wouldn't regret the speed difference then.
     
  5. monsow thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 29, 2011
    #5
    Aight I will try PRAM reset and permissions repair, if that doesn't work, I guess I only have the reinstalling option left, thx for help.
     

Share This Page