Macbook Pro Installing New Hard Drive Issue. HELP :(

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by Leo1016, Jan 10, 2009.

  1. Leo1016 macrumors newbie

    Joined:
    Jan 10, 2009
    #1
    So, I just bought a MacBook Pro. 2.6ghz 2gb (just upgraded to 4gbs) 15" screen.
    I bought a new Western Digital 320gb Scorpio Blue.
    I installed the hard drive myself and turned it on.
    I booted from the Macbook Pro install discs.

    I went up into Disk Utility to format the drive but it does not appear in the left pane. :confused:

    Now, I've gone back three times already, taken it apart to make sure everything was connected correctly. Which it was. This last time I also loaded into a USB enclosure and connected it to my PC. It recognized it as a New Hardware and it was also in the "System Management" for the "Disk Manager"

    When I go up into "System Profiler" it recognizes it as a Serial-ATA drive.
    All the correct information is there. So I know the drive works.

    Does anyone know why Disk Utility is not seeing the newly installed hard drive?
    How I can get the drive formatted so the install go recognize this new drive.
    :confused:

    PS. I bought the very same drive for my sisters white Macbook and that install went perfectly. Found it right away.
     
  2. twoodcc macrumors P6

    twoodcc

    Joined:
    Feb 3, 2005
    Location:
    Right side of wrong
    #2
    hmm. you could put the hard drive in an enclosure and plug it up to your mac with a usb or firewire cable, and then boot from the mac disk. and see if it comes up that way
     
  3. Leo1016 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 10, 2009

Share This Page