Macbook Pro june '09 lag problem?

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by MikeNL, Aug 20, 2009.

  1. MikeNL macrumors newbie

    Joined:
    Aug 20, 2009
    #1
    Hi everyone.

    I bought a new MacBook Pro on june 10th.
    everything went fine for a week or so, but then sometimes my whole mac would "lag" or "freeze"... i could still move the windows, but the loading mouse comes when you try to change anything.

    then i opened up Activity Monitor to check disk activity... and everytime the mac would freeze up there was no disk activity.

    i tried everything from removing software to switching memory temporarily, benchmark programs(live cd's). nothing worked... so i decided to reinstall, and everything was fine.

    until yesterday.
    i upgraded to Snow Leopard. and today i got those weird freeze-ups back!

    could this be a problem with my harddrive?

    a week ago i saw some news about the new macbook pro's with a 500gb harddrive getting the same thing as i am experiencing now... but i've got a 320gb/2,66ghz 15inch model... and the firmware upgrade that they are releasing, isn't for my machine.

    i hope someone can help me with this.


    regards,
    Mike
     
  2. surflordca macrumors 6502a

    surflordca

    Joined:
    Nov 16, 2007
    Location:
    Ontario, Canada
    #2
    How did you get Snow Leopard? It isn't for sale yet :confused:
     
  3. MikeNL thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 20, 2009
    #3
    the gold master is on the internets since a week or so. :)
     
  4. surflordca macrumors 6502a

    surflordca

    Joined:
    Nov 16, 2007
    Location:
    Ontario, Canada
    #4
    Now I understand. You are trying to save $29 :)
     
  5. MikeNL thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 20, 2009
    #5
    no, i'm still getting the disk...

    and it'll only cost 10 euro... since i bought the machine after 08-06-09.
     
  6. MikeNL thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 20, 2009
    #6
    now i'm having the problem at least every 30 minutes. :eek:

    maybe i'll just go to the iCentre then tomorrow. :mad:
     
  7. TuffLuffJimmy macrumors G3

    TuffLuffJimmy

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Location:
    Portland, OR
    #7
    This is a stupid issue with the new Macs. I have a 15" Macbook Pro that I purchased on the tenth also and it has the same random lag issues. All I can say is file a bug report with Apple and wait for a fix.
     
  8. MikeNL thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 20, 2009
    #8
    ok, thanks. :)
     

Share This Page