Macbook Pro must be restarted?

Discussion in 'MacBook Pro' started by dstein, Feb 19, 2008.

  1. dstein macrumors member

    Joined:
    Nov 5, 2007
    #1
    Every once in a while I get a transparent black screen scroll down over whatever I am doing with a message that says something along the lines of "Your macbook pro must be restarted, please hold the power button down until it turns off" there doesnt seem to be any rhyme or reason to it, it just happened while I quit safari. i couldnt find any info on why its doing this, does anyone have any answers? the computer is a 2.2GHz Core 2 Duo running 10.5.1 with 3 GB of RAM. thanks.
     
  2. mrkramer macrumors 603

    mrkramer

    Joined:
    Jul 11, 2006
    Location:
    Somewhere
    #2
    It is called a kernal panic. How often is this happening, and has there been anything that you did right before it happens that is the same every time?
     
  3. EricNau Moderator emeritus

    EricNau

    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Francisco, CA
    #3
    That's called a Kernel Panic.

    Also read this Apple article: Link

    Have you installed any hardware or software recently (right before this started happening)? ...Unfortunately, these can be somewhat hard to pin down, but using some of the tips provided in that Apple article linked to above may help.
     
  4. stealthninja macrumors member

    stealthninja

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Location:
    MI
    #4
    That's not good :(
    It sounds like a kernel panic to me, maybe running a permission/disk repair will fix it.
     
  5. Osarkon macrumors 68020

    Osarkon

    Joined:
    Aug 30, 2006
    Location:
    Wales
    #5
    It's commonly known as a Kernel Panic.

    If it's happening regularly it's normally indicative of a problem, although I can't recall whether it's software or hardware.

    I've had 2 over the space of 18 months on my macbook.
     
  6. tracetritt macrumors member

    Joined:
    Jun 10, 2007
    Location:
    Northwestern Wisconsin, USA
    #6
    Im going to guess that it's the ram. seeing as its 3GB i assume that you upgraded? If it started to happen after words then thats most likely the problem.
     

Share This Page