MacBook Pro Ram Config (MD101)

Discussion in 'MacBook Pro' started by ShameelM, Jan 29, 2015.

  1. ShameelM macrumors newbie

    Joined:
    Jan 29, 2015
    #1
  2. GGJstudios macrumors Westmere

    GGJstudios

    Joined:
    May 16, 2008
    #2
    Yes and yes. As an alternative, you could get something like this 8GB kit (4x2) and replace both modules, giving you a matched pair.

    http://www.amazon.com/Crucial-4GBx2...21&sr=1-2&keywords=1600MHz+SODIMM+(PC3+12800)
     
  3. ShameelM thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 29, 2015
    #3
    Will two different ram manufacturers work?
     
  4. GGJstudios macrumors Westmere

    GGJstudios

    Joined:
    May 16, 2008
    #4
    The brand makes no difference, as long as the specs are correct. There is a slight performance benefit in using matched pairs of RAM. If you don't need more than 8GB, you would get slightly better performance with the matched pair than with the 2GB and 8GB modules.
     
  5. ShameelM thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 29, 2015
    #5
    im not from USA or Uk im from South Africa so the shop where im getting it from is cheaper for one 8GB module and i can always get another 8gb to match if i want 16GB ... But the question now is will the ram that came with my mac (4GB)-2 Of 2Gb modules .. If i take out one 2gb module and put a 8gb in will wit work ? since the rams are both different makes - manufacturers
     
  6. GGJstudios macrumors Westmere

    GGJstudios

    Joined:
    May 16, 2008
    #6
    As I already stated, yes, it will work and it doesn't matter if the brands are different, as long as the specs match.
     
  7. ShameelM thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 29, 2015
    #7
    Thanks a lot for the help and suggestions i really appreciate it thanks!
     

Share This Page