Macbook Pro right fan not working?

Discussion in 'MacBook Pro' started by 064629009, Dec 21, 2010.

  1. 064629009, Dec 21, 2010
    Last edited: Dec 21, 2010

    064629009 macrumors member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    #1
    I use istat pro and it tells me my right fan isn't running, and my left fan runs unusually faster than it usually does. Does this definitely mean that my right fan is broken or is it just the app or..? I have a mbp I've had since June which is why I'm just a bit skeptical.

    http://img812.imageshack.us/img812/9351/screenshot20101221at942.png

    [Edit] Sorry, should have specified from before. I have a 15" MBP, and here's the full thing (now the fan is running at normal speeds, mind you, but there still isn't a reading for the second fan and the machine heats up quicker than usual).

    [​IMG]
     
  2. simsaladimbamba

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Location:
    located
    #2
    What exact MBP do you have, as the 13" MBP only has one fan for example. And what are the temps reported, as they are kind of cut off in your screenshot?
    [​IMG]

    Btw, what does Activity Monitor say (Show All Processes)?
     
  3. NickZac macrumors 68000

    NickZac

    Joined:
    Dec 11, 2010
    #3
    Do you have any software currently installed which allows you to 'control' the fans?
     
  4. 064629009 thread starter macrumors member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    #4
    Nope.
     
  5. atticus18244fsa macrumors 6502

    atticus18244fsa

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Location:
    Waterloo, ON
    #6
    My 15" June 09 MBP I'm pretty sure only has one fan and iStat only shows a left fan.
     
  6. alust2013 macrumors 601

    alust2013

    Joined:
    Feb 6, 2010
    Location:
    On the fence
    #7
    If it's the 2.53GHz model, that's probably right, as it only has the 9400m graphics, rather than the 9400 and 9600, if not, then it should have two fans.
     
  7. 064629009 thread starter macrumors member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    #8
    Yeah, mine definitely has 2 fans, iStat used to show 2 readings for 2 separate fans, and I have the 2.66GHz model.

    Anyways, thanks for the suggestions everyone, I'll try that and then call AppleCare if problems persist.
     

Share This Page