macbook ram upgrade up to 6gb?

Discussion in 'MacBook' started by daesup45, Jan 16, 2009.

  1. daesup45 macrumors member

    Joined:
    Sep 1, 2008
    #1
    i was on macsale.com to buy 2 gb for my powerbook and i came across macbook ram because im thinking about get the new macbook when the new rev comes out. but it says it maxs out on 6gb. i was wondering if anyone has already done it?
     
  2. Tallest Skil macrumors P6

    Tallest Skil

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #2
    Why are you waiting for the next speed bump?! It will only be a speed bump!

    Even the last-model could take 6GB. The current ones can also take 6GB.
     
  3. JamesGorman macrumors 65816

    JamesGorman

    Joined:
    Dec 31, 2008
    Location:
    Winnipeg
  4. alphaod macrumors Core

    alphaod

    Joined:
    Feb 9, 2008
    Location:
    NYC
    #4
    According to Apple the limit is 4GB, but in reality the limit is 6GB.
     
  5. neiltc13 macrumors 68040

    neiltc13

    Joined:
    May 27, 2006
    #5
    What do you actually use the machine for? Do you know if you actually need that much RAM?
     
  6. kastenbrust macrumors 68030

    kastenbrust

    Joined:
    Dec 26, 2008
    Location:
    North Korea
    #6
    Why do you need 6gb of RAM? the difference between 4 and 6 on a 32bit OS isnt going to be noticable unless your an extreme user or a proper benchmarking geek.
     
  7. JamesGorman macrumors 65816

    JamesGorman

    Joined:
    Dec 31, 2008
    Location:
    Winnipeg
    #7
    well i wont go to 6 until snow leopard but even than ill probably just stay at 4gb. It uses quite a bit when in garageband though. and i use that quite a lot
     
  8. vendettabass macrumors 6502a

    vendettabass

    Joined:
    Jul 8, 2006
    Location:
    Seoul, South Korea
    #8
    looking forward to those cheap DDR3 4GB modules! I'm on 3GB atm in prep for replacing the 1GB module with a 4GB!
     
  9. Mikey B macrumors 65816

    Mikey B

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Location:
    the island
    #9
    I remember reading back in Oct/Nov that many users who upped their Aluminum MB's up to 6 gigs had some stability and usability problems. Any word if that has changed?
     
  10. shoebag macrumors newbie

    Joined:
    Jan 4, 2009
    #10
    Hi,

    I have a white 2.1ghz macbook, bought just recently in january from the apple store. When i look at 'About this Mac' it says it is version 4.1.

    I am looking to upgrade my RAM to speed up Logic, but i have read conflicting reports on whether it supports up to 4GB or 6GB.

    Does it support 6GB? and if so are there any stability issues with it?

    Thanks
     

Share This Page