Macbook wireless constantly dropping??

Discussion in 'MacBook' started by munckee, Feb 8, 2009.

  1. munckee macrumors 65816

    Joined:
    Oct 27, 2005
    #1
    I'm having trouble with my macbook. It's dropping the wireless signal right and left...sorta. Airport isn't disconnecting, it just stops recognizing the signal until I cycle the airport card off and on. Anyone have thoughts?
     
  2. om3ga785 macrumors member

    Joined:
    Aug 31, 2008
    Location:
    Raleigh, NC
    #2
    are you getting "connection timeouts" or is the airport just automatically disconnecting you from your router?

    the timeouts issue seems to be something that's been going on for a bit. i had it happen to me once. hasn't done it since......yet....
     
  3. Mako5 macrumors regular

    Mako5

    Joined:
    Nov 15, 2008
    #3
    I get this so much that it it the one thing I really can't take about my Macbook. It happens to both my original one and my replacement. It definitely happens more frequently at home. We are talking about every 15 - 30 min. I have to keep doing "Join Network", re-entering my SSID then log in. This is crazy. Meanwhile we have 4 Thinkpads that never drop the signal so it is clearly the Macbook.

    I am running a Dlink DI-524 with WPA-PSK and no SSID broadcast. Do I need to change some of the router settings? Getting desperate here. I am even thinking of trying to change my router/AP.
     
  4. davelees1 macrumors newbie

    Joined:
    Nov 15, 2007
    #4
    Try this!

    Make sure Multicast Streams in 'ENABLED' under the 'Tools' Tab. We had the same problem until we enabled it.
     
  5. Mako5 macrumors regular

    Mako5

    Joined:
    Nov 15, 2008
    #5
    Thanks for the suggestion. I just went in and checked and it is Enabled. I disabled it and re-Enabled it to be sure. While I was at it I Disabled the Gaming Mode to see if it helps.
     
  6. munckee thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Oct 27, 2005
    #6
    Don't think it's disconnecting from the router since airport is still showing a connection. Just won't load anything. It LOOKS like it's connected correctly. It ACTS like the airport is turned off.
     
  7. Mako5 macrumors regular

    Mako5

    Joined:
    Nov 15, 2008

Share This Page