Macintosh II Hangs on Gray Startup Screen

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by froggytreafrogg, Jun 27, 2009.

  1. froggytreafrogg macrumors regular

    froggytreafrogg

    Joined:
    Jun 1, 2008
    Location:
    Louisiana
    #1
    Hi, I have an old Macintosh II that someone gave me. It powers on but when it gets to the gray screen right upon startup, it hangs there and never shows the "?" Anyone knows why it does this? What can I do about it? Thanks. :apple:
     
  2. velocityg4 macrumors 68040

    velocityg4

    Joined:
    Dec 19, 2004
    Location:
    Georgia
    #2
    Have you tried removing the RAM and just putting in one stick at a time?
     
  3. froggytreafrogg thread starter macrumors regular

    froggytreafrogg

    Joined:
    Jun 1, 2008
    Location:
    Louisiana
    #3
    Yes i sure have. The computer has no hard drive. only a floppy. im mostly sure the floppy disc drive works fine. do you think it could be something with the hard drive? (or lack thereof)
     
  4. velocityg4 macrumors 68040

    velocityg4

    Joined:
    Dec 19, 2004
    Location:
    Georgia
    #4
    It should still flash the blinking question mark regardless of hard disk presence. Though maybe that did not exist yet on the Mac II.

    Have you tried replacing your PRAM battery?

    Solving Mac Startup Problems
     
  5. surflordca macrumors 6502a

    surflordca

    Joined:
    Nov 16, 2007
    Location:
    Ontario, Canada
    #5
    So why are you starting new threads on the same subject :confused::confused:
     
  6. froggytreafrogg thread starter macrumors regular

    froggytreafrogg

    Joined:
    Jun 1, 2008
    Location:
    Louisiana
    #6
    Hi, i actually took apart the computer completely. the black plastic holder for the PRAM batter has snapped off. there is sooo much rust and corrosion on and around the logic board where the battery sits. the battery itself is very rusted; my guess it bursted. Im likely going to have to replace the logic (mother) board. i wonder why it still shows that gray/white screen still. thanks.
     

Share This Page