MacOS 10.7 Lion and gfortran

Discussion in 'Mac Programming' started by lblodgett, Jul 21, 2011.

  1. lblodgett macrumors newbie

    Joined:
    Jul 21, 2011
    #1
    I have not been able to get gfortran operating on Lion.

    Any ideas on how to get it compiling again.
     
  2. ehoui, Jul 21, 2011
    Last edited: Jul 21, 2011

    ehoui macrumors regular

    Joined:
    Jan 27, 2011
    #2
    You win today's prize for most succinct problem report.

    My suggestion is to enter the proper sequence of symbols using your keyboard.

    Edit: this was a not-so-subtle hint to provide more info. Like what is it doing, what have you tried, ...
     
  3. chown33 macrumors 604

    Joined:
    Aug 9, 2009
    #3
    Post the error messages.

    Also post the output of this command:
    Code:
    file /path/to/your/gfortranCmd
    
     
  4. lblodgett thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 21, 2011
    #4
    This wasn't as difficult as I thought

    Once I determined that Lion completely deleted Xcode 3. It was obvious that gfortran need Xcode and the only one you can install on Lion is Xcode 4. Once Xcode 4 was installed gfortran compiled fine.

    It appears I need to recompile ftnchek since most of the precompiled binaries were produced under Rosetta and require Rosetta.
     

Share This Page