MacPro 1,1 Random error, memory related?

Discussion in 'Mac Pro' started by ThirteenXIII, Jul 7, 2008.

  1. ThirteenXIII macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 8, 2008
    #1
    I have a 1st Generation MacPro 2.66ghz Quad with 3GB of memory (4x512mb CTO) plus an additional 2x512mb

    RISER CARD A: 4x512 (2xfactory & 2xOther Apple Memory)

    RISER CARD B: 2x512 (Factory)

    Sometimes the top riser card will flash a red light (solid) i then pulled the ram and sometimes it will still show a solid red light and when i pulled them switched them it would appear then disapper on occasion

    i ran the apple ahrdware test a few times in loop mode; here is the only error i got:

    http://img294.imageshack.us/img294/5364/mpramerrorfd9.png

    4MEM/42/40000001: B: 1 C: 1 R:0


    all the sticks of ram were from Apple, the additional sticks of ram i purchased from a friend who was upgrading his macpro and they were working flawlessly since October 2007 (macpro was purchased in feb 2007)

    I recently relocated and started right when i first got my new location set up, nothing was damaged in the transfer as far as i know the macpro was solidly packed as if it were originally sent and nothing on it or bumped into it.

    im not sure if its a riser card or memory.

    upon apple hardware tests it does detect all 3gb of memory but gives methat random error.

    ive only had 3 BSODS and 2 Kernal panics since ive had this machine.

    anytips or help would be appreciated



    :cool:
     
  2. matt321 macrumors member

    Joined:
    Oct 27, 2007
    #2
    Have you moved switched the riser cards around? This may rule out if you have a bad riser card or if it's the port on the main board.

    Also, you might try and run the hardware test with only a single pair in Riser A, testing each pair one at a time to find what RAM is giving you problems.
     

Share This Page