MacPro 2,1 Needs Help with 5770 EFI Flash

Discussion in 'Mac Pro' started by kiresp, Dec 11, 2015.

  1. kiresp macrumors newbie

    Joined:
    Dec 2, 2013
    #1
    Hi Guys,

    I have El Capitan working almost perfectly on a MacPro 2,1 except my Video Card.
    I can boot with the 7300 and it's slow as crap, I move the DVI cable to the ASUS 5770 in bottom slot and it works fine from there.

    https://www.asus.com/Graphics-Cards/EAH57702DIS1GD5V2/

    The card is recognised as ATI 5000 series, I can't get EFI boot selector, and no login screen if I boot with DVI connected to 5770. I need to boot with monitor attached to 7300, then move it to the 5770. I found a netkas forum post on flashing this card with EFI+BIOS using some hacking around to make your own image and flash back to the card.

    http://forum.netkas.org/index.php/topic,692.0.html

    I can't find the EFI file referenced to download anywhere;

    5770_vervet_netkas.efi

    Anyone done this before, where can I get the EFI ?
    I've tried several times to register to netkas forums without any luck.

    Ideally I'd get this 5770 flashed, then chuck out the 7300 so I can move onto more interesting things like the CPU upgrade and bluetooth/wifi module.

    Thanks for your help.
     
  2. VAGDesign macrumors 6502

    VAGDesign

    Joined:
    Feb 1, 2014
    Location:
    Greece
    #2
  3. bccalderoni macrumors newbie

    Joined:
    Jun 30, 2010
    #3
    Did you ever find that file? I'm having the same issue but with a sapphire card.
     

Share This Page