MacPro 3.1 OS El Capitan - int. USB 2.0 trouble

Discussion in 'Mac Pro' started by kaza.xx, Sep 3, 2016.

  1. kaza.xx, Sep 3, 2016
    Last edited: Sep 3, 2016

    kaza.xx macrumors newbie

    kaza.xx

    Joined:
    Sep 3, 2016
    Location:
    Czech Republic
    #1
    hello all mac veterans,
    i have problem on USB ports in my MacPro 3.1.

    I update my Mac from 10.6.8 to 10.11.6.
    The problem is that when connect the USB Flash Drive (extFAT) system not see the disk. Or maybe after disconnecting and reconnecting the keyboard/mouse system not see again.
    Apple menu > About This Mac > More Info > System Report > USB | too not see USB device

    As if the system USB ports are completely cut off: - / 10.6.8 for any problem.

    MacPro 3.1 2.8 (8 core), 14 GB RAM, 8800 GT 512th - CZ language mutation
    3x 3,5" HDD (500,500,320). Without PCIe cards in mainboard (USB, lan, etc.)
    Boot ROM: MP31.006C.B05
    SMC: 1.25f4

    Thank you all for help
     
  2. kiwipeso1 Suspended

    kiwipeso1

    Joined:
    Sep 17, 2001
    Location:
    Wellington, New Zealand
    #2
    El Capitan has some problems with USB drives. Suggest this maybe fixed in next update.
     
  3. kaza.xx thread starter macrumors newbie

    kaza.xx

    Joined:
    Sep 3, 2016
    Location:
    Czech Republic
  4. kaza.xx, Sep 4, 2016
    Last edited: Sep 4, 2016

    kaza.xx thread starter macrumors newbie

    kaza.xx

    Joined:
    Sep 3, 2016
    Location:
    Czech Republic
    #4
  5. kaza.xx thread starter macrumors newbie

    kaza.xx

    Joined:
    Sep 3, 2016
    Location:
    Czech Republic
    #5
    Hello,
    i reset SMC, NVRAM, repair bios battery, control cable and USB still not working. And bluetooth too... :-/
    Same problem on 10.8.5 (i not have 10.7 or 10.9/10.10).

    I must return to 10.6.8 but i have problem on software compability, therefore I update.... ááá fk Apple.
     
  6. kaza.xx thread starter macrumors newbie

    kaza.xx

    Joined:
    Sep 3, 2016
    Location:
    Czech Republic
    #6
    Hello my problem is SOLVED!!!
    i take out non-original mini Wifi card and problem solved.
     

Share This Page