MacPro Slowing down... specifically network

Discussion in 'Mac Pro' started by flyingscott, Aug 9, 2008.

  1. flyingscott macrumors regular

    flyingscott

    Joined:
    Nov 2, 2007
    Location:
    Michigan
    #1
    Over the past month or so I have noticed a "noticeable" slow down of my MacPro (early 2008 - dual 2.8, 8gb ram, 8800).

    It first started as just boot up/login times, but I only have one item that starts up on log in - quciksilver. Plus, I only have one user.

    Then I notice web browsing in both safari and firefox has become dreadfully slow. I am constantly checking to see if my ISP is flaking out, but I am always getting consistent 10mb service, but page loads feel like 1mb service... where as file downloads seem fine.

    [​IMG]

    So, I guess I am looking for some optimizing tips. I have only been a hardcore mac user for a couple years (formally windows), so I feel like I may be missing some "maintenance" items. I used to use applejack, but it no longer works in leopard - I think?

    Any suggestion of things to check or do would be awesome. I'm interested in checking low level crap, command line type of things.

    Thanks in advance!
     
  2. flyingscott thread starter macrumors regular

    flyingscott

    Joined:
    Nov 2, 2007
    Location:
    Michigan
  3. Joshh1 macrumors regular

    Joshh1

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Location:
    Northern Michigan.
    #3
    Hey I have Charter too. :p

    Have you cleared your 'private data' in firefox, and/or 'Reset' Safari? That may help.

    I've used Onyx for some regular maintenance, this might help you a bit too.

    Heres a link to check it out.


    Hope that helps.
     

Share This Page