(Magic) Mouse loses focus

Discussion in 'OS X Yosemite (10.10)' started by michael_aos, May 19, 2015.

  1. michael_aos macrumors 6502

    Joined:
    Jan 26, 2004
    #1
    OS X 10.10.3.

    My primary environment has been some sort of Unix workstation since the late 80's. I jumped onto OS X around 1999. I've been very happy with it, through a LOT of hardware changes over the years.

    I've been using various copies of the Magic Mouse since 2009. Lately -- probably with 10.10.2, but especially with 10.10.3 -- it looses focus like crazy. It's nearly unusable. I've tried a few different copies, so I don't think the problem is a particular mouse.

    I've wound up using an old Apple wired Mighty Mouse when I get especially frustrated. Works OK, but it's not the same.

    Is there any hope on the horizon?

    2013 MacPro6,1
    Devices (Paired, Configured, etc.):
    Mac Pro:
    Address: D8-30-62-42-D8-DC
    Major Type: Peripheral
    Minor Type: Mouse
    Services: Apple Wireless Mouse
    Paired: Yes
    Configured: Yes
    Connected: Yes
    Manufacturer: Apple (0x3, 0x31C)
    Battery Level: 100%
    Firmware Version: 0x0084
    Vendor ID: 0x05AC
    Product ID: 0x030D
    Class of Device: 0x05 0x20 0x2580
    AFH: On
    AFH Map: 1F0000000FF7F
    RSSI: -67
    Role: Master
    Connection Mode: Sniff Mode
    Interval: 11.25 ms
    Host Connectable: Yes
    EDR Supported: No
    eSCO Supported: No
    SSP Supported: No
     
  2. rbart macrumors regular

    Joined:
    Nov 3, 2013
    Location:
    France
    #2
    Mouse lags are a very common issue since Yosemite.
    I have only found one working solution:
    On all your accounts, disable Handoff feauture (Settings->General) and reboot.

    It works for a lot of people, but you can't use Handoff anymore to continue your mail from your iPhone to your Mac ...
    I have opened a case at Apple Care to show them, they told me they wasn't aware....
     

Share This Page