Mail has a question mark, but I didn't delete it

one1

macrumors 65816
Original poster
Jun 17, 2007
1,146
25
Chattanooga, TN
I'm no stranger to my iMac and my plan to resolve is to reinstall mail.app from disc, but I'm curious if anyone has any info on how this could have happened to prevent it from happening again. My iMac has been flawless for years, nothing has changed with it system wise since it's normal updates. Today I tried to click mail from the dock and it showed the darkened question mark over it to alert me the app was not found on the shortcut.

I'm baffled as to how I can walk away from the iMac and come back to this if I didn't do anything. I verified and fixed disk permissions to no avail. I cannot find mail.app in the applications folder.

I'm concerned there may be an issue with security since it has done this without my interaction. Does anyone have any possible explanations?

I dual boot 10.6 and 10.7 and this issue is with 10.6, which I simply prefer.

 

one1

macrumors 65816
Original poster
Jun 17, 2007
1,146
25
Chattanooga, TN
Thank you, more information: I have since found that VisualHub and LS have also been crippled buy the same issue. None can be found in the applications folder and have a dark question mark in the dock when you try to access them. I seem to be losing applications! None can be found in spotlight.
 
Comment

Similar threads

  • Gregg2
3
Replies
3
Views
381
  • indychris
4
Replies
4
Views
360
Replies
0
Views
231
  • bhogi
2
Replies
2
Views
687
Register on MacRumors! This sidebar will go away, and you'll see fewer ads.