Mail receives mail but cannot send ; thunderbird does both

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by markwise, Apr 2, 2008.

  1. markwise macrumors member

    Joined:
    Feb 1, 2008
    Location:
    Almere / Netherlands
    #1
    after trying to send email via mail it indicates that it cannot send email due to smtp settings.

    Thunderbird however is able to send th eemail using the same smtp settings on my MBA.

    I am puzzled
    anyone any clue??
     
  2. Sky Blue Guest

    Sky Blue

    Joined:
    Jan 8, 2005
    #2
    Safari sends email? Are you using gmail or something?
     
  3. markwise thread starter macrumors member

    Joined:
    Feb 1, 2008
    Location:
    Almere / Netherlands
  4. Peace macrumors P6

    Peace

    Joined:
    Apr 1, 2005
    Location:
    Space--The ONLY Frontier
    #4
    Safari is a browser not a mail app. It can not send or receive email. You may be talking about web based mail.
     
  5. markwise thread starter macrumors member

    Joined:
    Feb 1, 2008
    Location:
    Almere / Netherlands
    #5
    Mail receives but cannot send emil while thunderbird can

    sorry for the confusion
     
  6. MisterMe macrumors G4

    MisterMe

    Joined:
    Jul 17, 2002
    Location:
    USA
    #7
    I'm guessing that you have the correct settings in Thunderbird, but not in Mail. Without knowing what those setting might be, no one here can help you. Care to at least tell us which email service you are trying to use?

    Before responding, you need to address this issue: ISPs routinely block SMTP servers on foreign domains. Most SMTP servers use Port 25. Many ISPs block only that port in an effort to block foreign SMTP access. Port 587 is also devoted to SMTP access. It is often not blocked. Try using Port 587 for SMTP access in Mail.
     
  7. markwise thread starter macrumors member

    Joined:
    Feb 1, 2008
    Location:
    Almere / Netherlands
    #8
    THX all,

    I have carefully checked port settings under Thunderbird (25)
    I altered the existing port setting of Mail to 25
    Mail now receives and sends email

    problem solved
     

Share This Page