"Mail" refuses to send out messages :(

Discussion in 'OS X Mountain Lion (10.8)' started by Ben777, Apr 22, 2014.

  1. Ben777 macrumors newbie

    Joined:
    Jun 24, 2013
    #1
    Hi guys,

    my wife encountered a problem using "Mail" on Mountain Lion. "Mail" would receive incoming messages. But it does not send out messages. Messages refuse to leave from the outbox. If you try to "send" message, you get this warning (see attached file).

    The same server is used for incoming and outgoing messages. All other programs work perfectly (gmail, etc.)

    Does anyone know what is the problem? Please :confused::) Life is not good when your wife is in bad mood :D
     

    Attached Files:

  2. MisterMe macrumors G4

    MisterMe

    Joined:
    Jul 17, 2002
    Location:
    USA
    #2
    You are using an SMTP server is that is on a different domain than either your POP3 (Incoming Mail) Server or your Internet Service Provider (ISP). Your messages are being flagged as SPAM (Junk Mail). Given these conditions, your "problem" is to be expected. There are two possible solutions:
    1. Change your SMTP (Outgoing Mail Server) port to from Port 25 to Port 587. This is the Authenticated SMTP port.
    2. Change your SMTP server to your ISP's server or to a SMTP server that your ISP's spam filter does not flag. Understand that an SMTP server is just a relay. Your email provider provides a SMTP server as a convenience. You may, however, use any allowed SMTP server. Your recipients will be none the wiser.
    If you are a spammer, then: "Curse you."
     
  3. Ben777 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 24, 2013
    #3
    No no no, we are not spammers, God forbid :) My wife took her computer from work to home location, and we have just slow mobile internet here. We live out of city.

    Thanks a lot for this, not sure I know how to change these settings, but I will try!
     
  4. Ben777 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 24, 2013

Share This Page