Mail upgrade

Discussion in 'OS X El Capitan (10.11)' started by wonkm, Oct 10, 2015.

  1. wonkm macrumors newbie

    Joined:
    Oct 10, 2015
    #1
    Downloaded El Capitan.
    After installing and trying to open Mail each time I open I get a window that says:

    Mail Upgrade
    Upgrading Library

    Both the Quit and Continue buttons are greyed out and the progress bar is frozen a quarter in. Even after quitting and restarting it continues with the same message. Any help would be appreciated.
     
  2. dianeoforegon macrumors 6502a

    dianeoforegon

    Joined:
    Apr 26, 2011
    Location:
    Oregon
    #2
    With Mail quit...

    Go to System Preferences > Internet Accounts
    Uncheck Mail in each account

    Go to User's Library (see below for help)
    Rename Mail folder to Mailxx

    In User's Library > Containers move the com.apple.mail folder to the Trash

    Log out/in under the Apple in the Menu bar.

    Go to System Preferences > Internet Accounts
    Add back one account to sync Mail. I would choose the one with the least amount of mail first.

    Open Mail
    It should open in a new profile and download your data from the server.

    Add back each account one at a time. Verify the account is working before adding other accounts.

    Show User's Library

    The User's Library folder is hidden by default. To unhide: Select the Finder in the Dock. Under Go in the Menu bar > hold down the Option key and you’ll see the Library.

    Finding the User Library Folder
    http://www.takecontrolbooks.com/resources/0167/site/chap11.html#FindingtheUserLibraryFolder



    If you have any POP account and/or have messages stored locally under "On My Mac" folders, you can import these from the Mailxx folder or from Time Machine.
     
  3. wonkm thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 10, 2015
    #3
    Received a reply from MacRumors Forums and followed the instructions and it seems to be working now. Thank you!
     
  4. wonkm thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 10, 2015
    #4
    Received a reply from MacRumors Forums and followed the instructions and it seems to be working now. Thank you so much:)
     

Share This Page