Mail (using a gmail account) keeps requiring a new application specific password

whitedragon101

macrumors 65816
Original poster
Sep 11, 2008
1,248
261
For some reason a couple of months or so ago Mail stopped sending and then receiving mail and asked for a password. So I go into gmail create a new app specific password and it works again. For maybe a couple of hours. Then disconnects again and asks for a password.

This happens for both my gmail email accounts.

Any ideas how to fix this?

(IMAP is enabled on both )
 
Last edited:

FreakinEurekan

macrumors 68040
Sep 8, 2011
3,396
332
Eureka Springs, Arkansas
Are you using the same app-specific password on more than one device? That gave me problems when Gmail first introduced it, since then I've created separate passwords for each device (although I use the same one for each service on the same device, e.g. my Mac Mini uses the same app-specific password for Mail, Calendar, Google Talk, Google Docs - then my MacBook Air uses its own single dedicated password for all those services).

Since setting it up that way maybe a year or so ago, I haven't had a hitch.
 

jayef

macrumors newbie
Feb 24, 2014
1
0
I have the same problem - using a MobileMe account

Any ideas on how to solve this?

Thanks
 

MatsSkoe

macrumors member
Jul 28, 2013
57
2
Rotterdam
The only thing I can think of is to even use different application specific passwords for both ingoing traffic (IMAP) and outgoing settings (SMPT). So you get 4 passwords for 2 accounts, etc.

Works for me!